De Boer kiest voor Stekelenburg, ook herstelde Blind aan de aftrap

6 juni 2021, 16:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Maarten Stekelenburg verdedigt zondagavond het doel van het Nederlands elftal in de laatste oefenwedstrijd voor het EK tegen Georgië. De ervaren keeper lost Tim Krul af onder de lat van Oranje en dat is niet de enige verandering: de van zijn enkelblessure herstelde Daley Blind start ook centraal achterin het centrum van Frank de Boer.

Daarmee heeft de bondscoach relatief weinig gewijzigd aan zijn 5-3-2-formatie. Marten de Roon staat bijvoorbeeld opnieuw aan de trap, want samen met Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum vormt hij het middenveld. Normaliter spelen laatstgenoemden langer dan tegen Schotland, toen ze na een half uur gewisseld werden. Vermoedelijk zal Blind niet een hele wedstrijd meedoen: hij maakt zijn eerste minuten sinds de enkelblessure die hij opliep.

Verder blijft de achterhoede onveranderd: Owen Wijndal is de linksachter en Jurriën Timber staat opnieuw in de basis. De debutant tegen Schotland maakte een goede indruk en omdat Matthijs de Ligt ontbreekt met een liesblessure, was het inpassen van Blind geen ingewikkeld karwei. Voorin starten Memphis Depay en Wout Weghorst wederom als duo, waar misschien wel Luuk de Jong werd verwacht. 

Frank de Boer had al aangekondigd dat hij voor het 5-3-2-systeem zou gaan, maar daar is best veel kritiek op. Tegen landen als Georgië, en ook in de groepsfase tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië, zouden veel Nederlanders liever een 4-3-3-formatie zien óf een 5-3-2 zonder De Roon. Vooralsnog houdt de bondscoach dus vast aan zijn eigen formatie, waarmee het voor de laatste keer oefent voor het EK van start gaat.

Opstelling Oranje: Stekelenburg; Dumfries, Timber, De Vrij, Blind, Wijndal; F. De Jong, Wijnaldum, De Roon; Memphis, Weghorst

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen