Poldervaart bijna rond met De Graafschap, Groningen werkt tegen

6 juni 2021, 18:26

Adrie Poldervaart krijgt bij De Graafschap de kans om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. De coach is persoonlijk bijna rond met de club uit de Keuken Kampioen Divisie, maar zijn huidige werkgever FC Groningen wil hem niet zomaar laten vertrekken. Poldervaart heeft een contract tot medio 2022 in het Hitachi Capital Mobility Stadion en dus wil de club een afkoopsom.

"Ik heb de ambitie om weer hoofdtrainer te worden", zegt Poldervaart in gesprek met De Gelderlander. "Dat heb ik ook nooit onder stoelen of banken gestoken, maar ik kan er verder niet veel over zeggen. Ik heb nog een contract bij FC Groningen." De trainer uit Hellevoetsluis werkt sinds de zomer van 2019 bij Groningen als assistent van hoofdcoach Danny Buijs.

Omdat de verbintenis van Poldervaart dus nog een jaar doorloopt, zal De Graafschap een afkoopsom moeten betalen aan de Groningers. Het is duidelijk dat het bedrag dat Groningen verlangt, op dit moment te hoog is voor de club uit Doetinchem. Poldervaart en De Graafschap zullen voorlopig dus moeten afwachten en hopen op coulance van technisch directeur Mark Fledderus.

Poldervaart heeft er twee seizoenen op zitten bij Groningen en werkte in het betaald voetbal ook bij Excelsior. Daarvoor was hij als fysiotherapeut werkzaam bij de Rotterdammers. Binnen het amateurvoetbal stond hij voor de groep bij OHVV, Nieuwenhoorn, Spijkenisse, Zwaluwen en BVV Barendrecht. In 2015 won hij de Rinus Michels Award binnen het amateurvoetbal.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen