De Boer zag goede dingen: "De jongens zijn er klaar voor"

6 juni 2021, 21:02

Frank de Boer denkt dat zijn Oranje klaar is voor het EK. Het Nederlands elftal won de uitzwaaiwedstrijd met 3-0 van Georgië, al was het spel in de Grolsch Veste niet bepaald overtuigend te noemen. De Boer zag echter goede dingen en ging ook in op het spel van Marten de Roon en Wout Weghorst.

"Ik vond hem goed spelen en zei in de rust al tegen hem dat zijn moment ging komen. Een spits wil en moet de doelpunten maken. Gelukkig heeft hij zijn beloning gekregen. Wie er in de aanval gaan spelen, zullen we per tegenstander moeten bepalen", vertelde De Boer na de wedstrijd voor de camera van de NOS. Daar nam de oefenmeester het ook op voor de ongelukkige Marten de Roon.

"We moeten ervoor zorgen dat hij niet met de creatieve ideeën hoeft te komen. Daar zijn anderen beter in, maar Marten kan dat soms ook invullen. We hoopten met Daley en Frenkie het verschil te maken, dat ging in de eerste helft niet goed. We moeten ook niet vergeten wat Marten allemaal wel heel goed kan. Je moet ook een speler hebben die de duels aangaat."

Maarten Stekelenburg stond tegen Georgië onder de lat, al verklapte De Boer nog niet wie zijn eerste doelman is op het EK. "Zondag gaan we dat zien. Dat ga ik eerst tegen de jongens vertellen. We hebben nog een week om ons te richten op Oekraïne. We zijn er klaar voor. Ik zag blije gezichten bij de jongens, die zelf ook vertelden dat ze er klaar voor zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen