Kraay ziet liever Gravenberch op plek De Roon: "Meer voetbal"

6 juni 2021 – In de twee oefeninterlands die het Nederlands elftal afgelopen week afwerkte, stond Marten de Roon tweemaal in de basis. Tegen Schotland was heel Oranje zwaar onder de maat, maar tegen Georgië was vooral De Roon een dissonant. Hij grossierde in balverlies en is aan de bal van zeer beperkte toegevoegde waarde. Hans Kraay junior is er dan ook voorstander van om een ander op zijn plaats te zetten.

Kraay ziet liever Gravenberch op plek De Roon: "Meer voetbal"

Bij het programma ESPN Vandaag opteert Kraay om Ajacied Ryan Gravenberch op te stellen. "Als ik de bondscoach zie, dan denk ik niet dat hij de hele boel op zijn kop gaat gooien. Ik ben een groot fan van Marten de Roon. Hij wordt veel uitgelachen en dat mag niet als je in Italië zo goed speelt. Maar Frenkie heeft bij Barcelona heel vaak op de plek van De Roon gespeeld en dan gaat hij nog diep ook. Dus ik zou heel graag Gravenberch brengen voor De Roon."

Naast het feit dat Frenkie de Jong die positie goed kan invullen, is ook Gravenberch een kwaliteitsimpuls op het gebied van creativiteit. "Dan krijg je voetbal in de ploeg. Als je met vijf verdedigers speelt, dan kan dat wel. De Roon heeft het gewoon niet laten zien", zegt Kraay. De Roon speelde dit seizoen maar liefst 35 wedstrijden met Atalanta Bergamo, waarmee hij derde werd in de Italiaanse competitie.

Lees ook: Oranje op rapport: één dissonant en één uitblinker

Gravenberch speelde 32 wedstrijden bij Ajax in het eerste, maakte daarin drie goals en gaf vijf assists. Tegen Georgië kwam hij als invaller binnen de lijnen en maakte de 3-0 uit een rebound van het schot van Memphis. Het lijkt erop de Frank de Boer zijn ideale middenveld echter al heeft gevonden, maar Gravenberch klopt in ieder geval op de deur.

Oranje

gerelateerd