De Bruyne weer Speler van het Jaar, Foden grootste talent

6 juni 2021 – Voor het tweede seizoen op rij is Kevin de Bruyne uitgeroepen tot de beste speler van de Premier League. Dat is besloten door zijn collega's uit de Engelse competitie. De creatieve middenvelder was dit seizoen oppermachtig in de Premier League met Manchester City en De Bruyne had daar een groot aandeel in. Daarmee komt hij in een mooi rijtje met Thierry Heny en Cristiano Ronaldo, die deze prijs ook twee keer op rij op hun naam schreven.

De Bruyne weer Speler van het Jaar, Foden grootste talent

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Met een gat van twaalf punten op stadgenoot en nummer twee Manchester United werd City kampioen van Engeland. De Bruyne speelde daarin 25 wedstrijden mee, maakte zes doelpunten en was twaalfmaal aangever. De Belg was de grote spelmaker in het systeem van Pep Guardiola, waardoor hij net als vorig seizoen de beste speler van de Premier League is geworden.

Eerder verkoos de Engelse pers ploeggenoot Ruben Dias nog tot speler van het jaar. Voor deze prijs waren Manchester City-spelers Ruben Dias, Ilkay Gündogan en Phil Foden ook genomineerd. Laatstgenoemde viel echter toch in de prijzen, want Foden werd uitgeroepen tot grootste talent van het jaar. De Engelsman brak dit seizoen echt door bij de ploeg van Guardiola en gaat met Engeland naar het EK.

Lees ook: Goed nieuws België: geopereerde De Bruyne sluit maandag aan

Bij de vrouwen ging de prijs naar Lauren Hemp, eveneens speelster van Manchester City. Het grootste talent was Fran Kirby van Chelsea. Ook Kevin de Bruyne kan zich opmaken voor een EK, al liep hij in de Champions League-finale een oogblessure op. Inmiddels is hij geopereerd en hij lijkt op tijd fit te zijn om het EK met België aan te vangen.

Reacties

Premier League

gerelateerd