Memphis geniet van scorende Weghorst: "Ik ben blij voor hem"

6 juni 2021 – Roestig was de samenwerking tussen Memphis Depay en Wout Weghorst nog tegen Schotland, maar tegen Georgië (3-0) liep het al iets beter tussen de spits van Oranje. Hoogtepunt was de goal van Weghorst na een pass van Memphis. De sterspeler van Oranje genoot zondag van zijn kompaan.

Memphis geniet van scorende Weghorst: "Ik ben blij voor hem"

Volgens Memphis begon het op de training al iets beter te lopen tussen de aanvaller. "We hadden ook een paar momenten in de wedstrijd hiervoor. Vandaag lukte precies wat we in ons hoofd hadden", zegt Memphis tegen de NOS. "Hij jankt hem goed binnen, ik ben blijf voor hem. Daarna jankte hij volgens mij ook", zei de aanvaller, doelend op het feit dat de emoties hoog opliepen bij de spits. "Daarna jankte hij volgens mij ook, haha. Nee, Wout en ik hebben sowieso vaker contact, ook buiten het voetbal. Ik ben trots op hem, ik hoop dat hij zo door kan pakken en je ziet dat hij heel Nederland achter zich heeft."

Memphis stond met Weghorst samen voorin. "Ik heb altijd aangegeven, ik sta het liefst centraal in de spits. Dat blijf ik zeggen, maar ondanks dat pas ik me aan de systemen aan die uit worden gekozen en het beste zijn voor het team. Het team gaat voor, maar spits heeft mijn voorkeur. En dat blijft zo", sprak de beste man bij Oranje duidelijke taal.

Lees ook: Oranje op rapport: één dissonant en één uitblinker

Oranje

gerelateerd