Het 5-3-2-systeem maakt bij België wél furore: "Tevreden"

6 juni 2021, 23:54

Waar er in Nederland veel onrust heerst over het veelbesproken 5-3-2-systeem van Frank de Boer, heeft die formatie in België voor meer tevredenheid gezorgd. De Belgen bleven zondag voor de achtste keer op rij zonder nederlaag en tankten vertrouwen door het sterke Kroatië (1-0) te verslaan. Roberto Martinez is tevreden.

De coach koos ervoor om zijn team 5-3-2 te laten spelen, waar dat in vorige interlands nog niet het geval was. "Voetbal draait om winnen, maar in deze wedstrijden draait het meer om hoe je wint", sprak Martínez na afloop bij Het Laatste Nieuws. De systeemkeuze pakte aardig uit, zag hij. "We mogen tevreden zijn. Het was een échte, competitieve wedstrijd. De spelers toonden dat we een team zijn. Vandaag was een test om te zien hoe we communiceerden zonder bal. Natuurlijk moeten we nog aan dingen werken, maar ik ben tevreden over vandaag. We moeten scherper afwerken, we hebben kansen laten liggen, we hebben balbezit soms verspeeld. Daar moeten we aan werken."

Volgens hem is het altijd lekker om met een overwinning op zak af te reizen naar het EK. "Als je goed speelt, moet je winnen. Als je niet goed speelt en je wint niet, ben ik niet tevreden", zei de coach. De Spanjaard zag dat Romelu Lukaku de matchwinner werd. De spits kopte steenhard zijn zestigste interlandgoal tegen de touwen en besliste daarmee de oefeninterland.

Daarnaast scoorde hij ook nog bijna met het hoofd, maar die inzet werd net gepakt. Midweeks kreeg hij in Belgische media de kritiek dat hij veel kwaliteiten heeft, maar dat koppen daar niet één van is. "Ik heb goed gekopt hé?", counterde hij in de media. "Maar het was een goeie reflex van de keeper. Daar ga ik me niet druk in maken. Ik heb gedaan wat moest voor de ploeg. Dit bezorgt een prima gevoel. Nu komt het er louter op aan nog wat scherper te worden en de andere spelers honderd procent te krijgen."

Lees ook: België acht duels op rij (!) ongeslagen en is klaar voor EK

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen