Dest pakt hoofdprijs met VS na zinderende finale tegen Mexico

7 juni 2021, 07:45   Bijgewerkt: 7 juni 2021, 07:52

De nationale ploeg van de Verenigde Staten heeft zondagnacht beslag gelegd op de Nations League. De Amerikanen rekenden in Denver na verlenging af met rivaal Mexico: 3-2. Sergiño Dest kreeg een basisplaats van bondscoach Gregg Berhalter en werd na een uur spelen naar de kant gehaald.

Amerika leek een lastige avond tegemoet te gaan tegen Mexico, dat al na twee minuten een voorsprong nam in het Empower Field at Mile High. Voormalig FC Twente-aanvaller Jesús Manuel Corona werkte de bal namelijk al vroeg achter doelman Zack Steffen. Halverwege de eerste helft hielp Giovanni Reyna de Amerikanen echter langszij.

Diep in het tweede bedrijf leek Mexico de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken toen Diego Lainez voor de 1-2 tekende. De thuisploeg toonde opnieuw voorkracht en Weston McKennie maakte er acht minuten voor tijd 2-2 van. De vervangen Dest zag dat Ethan Horváth vervolgens de hoofdrol pakte in Denver, waar hij in de tweede helft de geblesseerde Zack Steffan had afgelost.

De goalie van Club Brugge bracht vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd redding op een inzet van Hirving Lozano. In de verlenging hield hij een andere ex-PSV'er ook van scoren af. Andrés Guardado zag Horváth zijn strafschop keren. Christian Pulisic schoot wel raak vanaf elf meter en hielp Amerika aan de eerste prijs sinds 2017.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen