Gravenberch en Timber overtuigen: "Hij verblikt of verbloost niet"

7 juni 2021, 08:41

Ryan Gravenberch en Jurriën Timber kloppen hard op de deur van bondscoach Frank de Boer. De talentvolle internationals maakten in de afsluitende oefenwedstrijden tegen Schotland (2-2) en Georgië (3-0) een prima indruk en zitten dicht tegen een basisplaats aan. Dat is ook de mening van De Boer.

Timber (19) begon in beide oefeninterlands in de basis en kan profiteren van blessures bij andere verdedigers. Zoals bekend is Virgil van Dijk afwezig op het EK, terwijl Matthijs de Ligt kampt met een liesblessure en Daley Blind pas net weer fit is. "Ik zal niet bang zijn hem op te stellen", tekende ESPN tijdens de persconferentie op uit de mond van De Boer.

"Hij verblikt of verbloost niet. Het leek alsof hij zijn dertigste interland speelde. Natuurlijk had ik gehoord dat hij een groot talent is, maar ik had niet verwacht dat hij zich zo snel zou aanpassen", erkende de bondscoach na de gewonnen wedstrijd tegen Georgië. Daarin maakte Ryan Gravenberch als vervanger van Marten de Roon ook een uitstekende indruk.

"Soms heb je de ene speler nodig, soms heb je een andere speler nodig", aldus De Boer over de twee middenvelders. "Ik ben blij dat ik ze beiden tot mijn beschikking heb. We gaan een keuze maken wie gaat spelen. Ik heb veel vertrouwen in allebei. Uiteindelijk maak je als coach overwegingen. Gravenberch viel goed in en is zeker een optie."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen