Meningen sterk verdeeld over optreden 'Circus Wouter Weghorst'

7 juni 2021, 09:35   Bijgewerkt: 7 juni 2021, 09:41

Wout Weghorst was misschien wel de meest opvallende international van het Nederlands elftal zondagavond. De aanvaller ontstak in vreugde na zijn eerste treffer voor Oranje, jutte de boel continu op en baalde flink toen hij werd gewisseld. Vlak voor het EK lijkt hij in elk geval af te stevenen op een basisplaats: hoe wordt er naar hem gekeken?

De Telegraaf is niet onder de indruk en stelt dat Donyell Malen meer biedt voorin dan de spits van VfL Wolfsburg. Maar oud-international Sonny Silooy zou wel met Weghorst starten, zo stelt hij in diezelfde ochtendkrant. "We hebben in dit Oranje geen puntspeler als Weghorst daar niet staat. Ik zou het EK beginnen met Weghorst, ook omdat hij zich een slag in de rondte werkt en vaak aanspeelbaar is. Hij kent zijn eigen waarde en kracht."

In het Algemeen Dagblad spreekt columnist Hugo Borst van 'Circus Wouter Weghorst'. 'Juichen, overdadig juichen, waterige ogen, naar de hemel kijken, contact maken met de mensen op de tribunes en toen... Huilde hij nou? Ja, Wouter huilde', schrijft Borst, die vindt dat Memphis en hij elkaar niet aanvullen voorin. 'Ze passen niet bij elkaar. Ze versterken elkaar niet. Als duo maken ze het Nederlands elftal niet beter.' Hijzelf zou ook liever Donyell Malen in de spits zien van het Nederlands elftal en Luuk de Jong dan als pinchhitter.

Bij de Voetbalpodcast van de NOS wordt Weghorst door Arno Vermeulen een 'cultheld' genoemd en commentator Jeroen Elshoff zag dat het de avond was van de spits van VfL Wolfsburg. "Ik vond het mooi om te zien, de vreugde na de goal. Maar ook de vreugde bij de andere jongens. We weten hoe hard Weghorst hiervoor heeft moeten werken, maar ik zag ook de rest die superblij was voor hem."

Lees ookOchtendkranten zéér kritisch: 'Oranje beheerst speelwijze amper'

De cijfers in de Nederlandse media zijn wel allemaal voldoende. Bij FCUpdate.nl krijgt Weghorst een 7, Voetbal International beoordeelde hem met een 6 en de meningen over hem waren wisselend. Bondscoach Frank de Boer was in elk geval wél aardig content over de spits. Alle ingrediënten op weg naar een basisplaats tegen Oekraïne lijken in elk geval daar.  

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen