Tien toptalenten om op te letten tijdens het EK

7 juni 2021, 12:00

Natuurlijk zullen de ogen tijdens het aanstaande EK weer gericht zijn op Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé en Robert Lewandowski. Maar het toernooi is traditiegetrouw ook een geweldige bakermat voor nieuw talent, dat zich op het EK in de kijker weet te spelen. FCUpdate.nl zet tien spelers op een rij die nu nog niet tot de verbeelding spreken, maar op korte termijn mogelijk wel.

Giacomo Raspadori (Italië)

Kacper Kozlowski (Polen)

Natuurlijk is Lewandowski de man om op te letten bij Polen, maar de ploeg heeft nog meer aardige spelers. Kacper Kozlowski is veelbelovend talent en nog altijd slechts zeventien jaar. In Polen wordt hij vergeleken met Paul Pogba. De aanvallende middenvelder speelt nog in eigen land voor Pogon Szczecin, maar het is een kwestie van tijd voor de grotere clubs gaan komen. Dat hij nog voetbalt is op zich een klein wonder, want hij beleefde in januari 2020 een zwaar auto-ongeluk waarbij hij meerdere ruggenwervels en ook zijn bekken brak.

Adam Hlozek (Tsjechië)

Adam Hlozek staat in de belangstelling van Liverpool en dat is niet voor niets. De pas achttienjarige aanvaller van Sparta Praag scoorde afgelopen seizoen liefst vijftien keer in de Tsjechische competitie en was in de voorgaande twee seizoenen ook al goed voor respectievelijk drie en zeven doelpunten, wat vrij absurd is voor een spits van achttien jaar. Hlozek is een sterke en snelle spits die snel zijn vleugels uit zal slaan.

Jeremy Doku (België)

De Belgische selectie kent veel ervaren, goede spelers maar Jeremy Doku is daarop een uitzondering. De negentienjarige aanvaller werd in oktober 2020 voor liefst 27 miljoen euro getransfereerd van Anderlecht naar Stade Rennes en maakte ook daar een goede indruk, waardoor hij nu in de belangstelling staat van diverse Premier League-clubs. Nu Eden Hazard kwakkelt, kan Doku zomaar eens de verrassing worden bij België.

Bukayo Saka (Arsenal)

Pedro Gonçalves (Portugal)

Pedro Goncalves

Pedro Goncalves

Jamal Musiala (Duitsland)

Dat Jamal Musiala er bij is bij Duitsland, hadden een jaar geleden weinig mensen gedacht. Niet alleen omdat hij toen nog niet in de picture was in het eerste van Bayern München, maar ook omdat de middenvelder toen ook nog kon kiezen voor Engeland. De pas achttienjarige spelmaker koos voor Duitsland en maakte daarnaast ook veel indruk bij Bayern, waardoor hij liefst 26 wedstrijden speelde en zes keer scoorde. Reden voor Joachim Löw om hem mee te nemen naar het EK, waar hij hoopt op een volgende stap in zijn ontwikkeling.

Pedri (Spanje)

Bij FC Barcelona zijn er de afgelopen jaren veel matige transfers gedaan, maar er zitten ook enkele voltreffers tussen. De vijf miljoen euro die Barcelona in 2020 aan Las Palmas betaalde voor Pedri, is er zo één. De verfijnde middenvelder met grote motor deed afgelopen seizoen in liefst 37 competitieduels mee, waardoor hij samen met Frenkie de Jong de meeste duels speelde. Nu Sergio Busquets geveld is door corona, zal er bij Spanje nog meer druk rusten op de smalle schouders van Pedri.

Billy Gilmour (Schotland)

Het gaat logischerwijs weinig over Schotland, maar de ploeg die 2-2 speelde tegen Oranje heeft zeker wel enkele aardige spelers in de selectie. Met Andy Robertson, Kieran Tierney en Scott McTominay zitten er een paar prima voetballers bij de groep en bovendien klopt er met Billy Gilmour een groot talent op de deur. De negentienjarige kleine middenvelder baarde in maart opzien door bij zijn basisdebuut in de FA Cup bij Chelsea tegen Liverpool uitverkozen te worden tot matchwinner. Gilmour is een passende dribbelaar bij wie voetbal een heel makkelijke sport lijkt.

Jurriën Timber (Nederland)

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen