Sagnol: "Nederland heeft een van de sterkste teams ter wereld"

7 juni 2021 – Willy Sagnol kijkt met gemengde gevoelens terug op de verloren vriendschappelijke wedstrijd tegen Oranje. De bondscoach van Georgië vindt dat zijn ploeg aanspraak maakte op minstens een doelpunt, maar is niet tevreden over de manier waarop de wedstrijd eindigde.

Sagnol: "Nederland heeft een van de sterkste teams ter wereld"

Door doelpunten van Memphis Depay, Wout Weghorst en Ryan Gravenberch eindigde de wedstrijd in de Grolsch Veste in een 3-0 overwinning voor Oranje. "We speelden tegen een veel sterkere tegenstander", blikt Sagnol op de website van de Georgische voetbalbond terug op de wedstrijd. "We kregen een aantal grote kansen en verdienden het om minstens een keer te scoren."

Met name in de eerste helft kwamen de Georgiërs er een paar keer gevaarlijk uit. Bovendien raakten zij in de tweede helft de lat. Toch vindt Sagnol dat Oranje verdiend heeft gewonnen. "Nederland heeft een van de sterkste teams ter wereld. We hebben verloren van een tegenstander die veel sterker is dan wij", gaat de Fransman verder.

Hoewel Georgië bij vlagen aardig weerstand bood, ziet Sagnol nog genoeg ruimte voor verbetering. "De wedstrijd tegen Nederland heeft ons laten zien dat om het project te laten slagen we spelers nodig hebben die honderd procent betrokken zijn en bereid zijn alles te geven. Dat was vandaag aan het einde van de wedstrijd niet het geval en daar ben ik niet blij mee."

Oranje

gerelateerd