NS Mura
0 – 0
Vitesse

Willem II neemt met pijn in het hart scheid van Holmén

7 juni 2021 – Sebastian Holmén vertrekt na twee seizoenen bij Willem II. De 29-jarige Zweedse centrumverdediger heeft ervoor gekozen om zijn aflopende verbintenis niet te verlengen. Dat is een tegenvaller voor de Tilburgers, die een langere samenwerking wel zagen zitten.

Willem II neemt met pijn in het hart scheid van Holmén

Holmén kwam twee jaar geleden over van Dinamo Moskou en groeide in Tilburg al snel uit tot gewaardeerde kracht. In twee seizoenen kwam hij tot 62 officiële wedstrijden en vier doelpunten. Zijn belangrijkste maakte hij op de afgelopen speeldag van het voorbije seizoen. Holmén maakte de winnende tegen Fortuna Sittard (2-1), waardoor Willem II zich direct handhaafde.

"Ik wil iedereen bedanken voor de afgelopen twee seizoenen. Mijn eerste seizoen was fantastisch. We slaagden erin ons te plaatsen voor Europees voetbal. Een geweldige prestatie en een ervaring die ik nooit zal vergeten. Het afgelopen seizoen was zwaar voor iedereen, maar het belangrijkste is dat de club in de Eredivisie blijft. Mijn winnende doelpunt tegen Fortuna was het perfecte einde van mijn verblijf", reageert Holmén.

Willem II neemt eveneens afscheid van Jan-Arie van der Heijden. Hij keerde afgelopen zomer terug in Tilburg en kwam aanvankelijk regelmatig aan spelen toe, maar kwam na de winterstop nauwelijks meer in actie.

Eredivisie

gerelateerd