De Ligt traint zes dagen voor eerste EK-weddstrijd apart van groep

7 juni 2021, 13:26   Bijgewerkt: 7 juni 2021, 14:39

Matthijs de Ligt heeft maandag niet meegedaan aan de groepstraining van het Nederlands elftal. De 21-jarige centrumverdediger werkte, net als Donny van de Beek, een individueel programma af.

De Oranje-selectie trainde maandag in aparte groepjes. De basisspelers tegen Georgië (3-0) werkten een hersteltraining af, terwijl de reserves zich wel in het zweet werkten. De Ligt en Van de Beek trainden aan de zijkant van het veld apart van de groep omdat zij met fysieke klachten kampen.

Met name de situatie van De Ligt is zorgelijk. Hij is, mits fit, basisspeler bij Oranje. Op de afsluitende training van het trainingskamp in Portugal viel hij uit met een liesblessure. Uit voorzorg ontbrak hij vervolgens tegen Georgië. Over de ernst van de blessure is nog weinig bekend. De Boer kon zondag nog niet aangeven of De Ligt de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne zal halen.

De Ligt heeft nog een kleine week om te herstellen van zijn liesklachten. Komende zondag begint voor Oranje het EK met een groepswedstrijd tegen Oekraïne. Vier dagen later is Oostenrijk de tegenstander. De poulefase wordt nog eens vier dagen later afgesloten met een duel met Noord-Macedonië.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen