NEC haalt Schöne na negen jaar terug naar Nijmegen

7 juni 2021 – Wat al even in de lucht hing, is nu officieel: Lasse Schöne keert terug bij NEC. Dat bevestigt de 35-jarige Deense middenvelder aan Voetbal International. De 35-jarige Deense middenvelder stond in de belangstelling van buitenlandse clubs en had ook de optie om zijn contract bij sc Heerenveen te verlengen, maar kiest voor een tweejarig contract bij de promovendus.

NEC haalt Schöne na negen jaar terug naar Nijmegen

"Dit is een keuze op gevoel, voor het verhaal van NEC en voor mijn gezin. NEC wil doorpakken en in dat project zie ik wel een rol voor mezelf weggelegd", licht Schöne zijn keuze toe. De routinier speelde eerder tussen 2008 en 2012 voor de club die volgend seizoen begint aan een nieuw avontuur in de Eredivisie. Daarna kwam hij jaren uit voor Ajax, waar hij zijn hoogtijdagen kende.

Na zeven seizoenen in Amsterdam te hebben gespeeld vervolgde Schöne in 2019 zijn loopbaan bij Genoa. In zijn tweede jaar in Italiaanse dienst kwam hij niet aan spelen toe omdat de club hem niet had ingeschreven voor de Serie A. Halverwege het seizoen liet Schöne zijn contract ontbinden. Na zijn conditie op peil te hebben gehouden bij Ajax, tekende hij een contract bij Heerenveen.

In Friesland hoopte Schöne zich met het oog op het EK in de kijker te spelen bij de nationale ploeg van Denemarken. Die missie mislukte, want toen Kasper Hjulmand op 25 mei zijn EK-selectie bekendmaakte, ontbrak de naam van Schöne op de lijst. Namens Heerenveen speelde Schöne twaalf competitiewedstrijden en twee duels in de KNVB Beker. De Friezen voelden wel wat voor een langere samenwerking, maar zagen Schöne een andere keuze maken.

Eredivisie

gerelateerd