'Barça vreest en doet Memphis nieuw, verbeterd aanbod'

7 juni 2021, 16:29   Bijgewerkt: 7 juni 2021, 17:57

FC Barcelona doet er alles aan om Memphis Depay zo snel mogelijk binnen te halen. Volgens de gerenommeerde transferspecialist Fabrizio Romano heeft de Nederlandse aanvaller een nieuw, verbeterd aanbod op zak. Memphis kan zich tot medio 2024 verbinden aan Barcelona. Met het verbeterde voorstel hoopt Barça een Wijnaldum-scenario te voorkomen.

Het is geen geheim dat Memphis dicht bij een deal met Barcelona is. Dat was Wijnaldum echter ook. Naar het zich laat aanzien, gaat de Nederlandse middenvelder niet aan de slag in Camp Nou. Barça is op het laatste moment afgetroefd door Paris Saint-Germain, dat met een mega-contract Wijnaldum heeft weten te verleiden. In Parijs kan de Oranje-captain bijna twee keer zoveel verdienen als in Barcelona.

Lees ook: Barcelona liet na Wijnaldum-deal al rond te maken

Barça wil voorkomen dat ook Memphis op het laatste moment ervoor kiest om zijn loopbaan elders voort te zetten. Het is niet bekend of de Nederlandse aanvaller ook in de concrete belangstelling van andere clubs staat. Meerdere Europese grootmachten zijn de afgelopen maanden in verband gebracht met Memphis. Daar zitten onder andere Paris Saint-Germain, Juventus en AC Milan bij.

Spaanse media claimden vorige week nog dat de onderhandelingen tussen Barcelona en Memphis praktisch afgerond zijn. Diario Sport schreef dat de partijen een allesbehalve astronomisch salaris zijn overeengekomen. Barça hoopt Memphis, die gratis kan worden overgenomen van Olympique Lyon, snel te presenteren. Na Sergio Agüero (Manchester City), Eric García (Manchester City) en Emerson (Real Betis) moet hij de vierde aanwinst voor de selectie van trainer Ronald Koeman worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen