NS Mura
0 – 0
Vitesse

Houding Fledderus zorgt voor frustratie bij Poldervaart

7 juni 2021 – Adrie Poldervaart is niet heel gelukkig met de houding van FC Groningen. De Trots van het Noorden is niet van plan hem zomaar naar De Graafschap te laten gaan. De club uit Doetinchem heeft het eerste bod op de assistent-trainer inmiddels verhoogd, maar nog altijd is er een groot verschil tussen vraag en aanbod.

Houding Fledderus zorgt voor frustratie bij Poldervaart

"FC Groningen is een club die mensen wil ontwikkelen en verder wil helpen. Dat geldt voor spelers, maar voor medewerkers net zo goed. Dat ik deze kans krijg straalt in mijn ogen positief af op FC Groningen, alleen heb ik nu het gevoel dat mij dat ontnomen wordt", geeft de rechterhand van Danny Buijs aan tegenover Voetbal International.

Poldervaart heeft inmiddels een persoonlijk akkoord bereikt met De Graafschap. In Doetinchem kan hij na twee jaar weer op eigen benen staan. Men gunt hem de overstap, merkt hij. "Die reacties krijg ik mee en doen mij goed. In de afgelopen twee jaar heb ik alles gegeven voor FC Groningen. De wederzijdse waardering is groot en zorgt voor een warme band, van de mensen binnen de club tot de supporters. Het is prettig om te merken dat veel mensen mij deze kans als hoofdtrainer gunnen."

Vooralsnog verlangt technisch directeur Mark-Jan Fledderus echter de hoofdprijs voor Poldervaart. "Ik begrijp dat Mark-Jan het belang van FC Groningen voor ogen heeft, maar persoonlijk ervaar ik dit als zeer teleurstellend. Dit is een prachtige kans en ik hoop dat die mij niet ontnomen wordt. Dat zou mij zeer frustreren."

Fledderus
In een reactie op het interview van Poldervaart laat Fledderus weten dat hij de assistent-trainer de overstap gunt. "Wij snappen dat dit voor Adrie een mooie kans is, maar de compensatie die De Graafschap wil betalen vinden wij niet passend. In mijn ogen ligt het probleem dus niet bij FC Groningen, maar bij De Graafschap. Zij zijn in hun zoektocht naar een nieuwe trainer uitgekomen bij een assistent-coach met een doorlopend contract. Dan weet je vooraf dat je er uit moet zien te komen over een compensatie."

Eredivisie

gerelateerd