Oranje gewaarschuwd: Oekraïne scoort beter in uitzwaaiduel

7 juni 2021, 19:55

Het Nederlands elftal zal zondagavond flink rekening moeten houden met Oekraïne tijdens haar openingsduel op het EK. Waar Oranje in de uitzwaaiwedstrijd enigszins moeizaam met 3-0 won van Georgië, verging het de ploeg van Andriy Shevchenko een stuk eenvoudiger. Cyprus werd met 4-0 verslagen door de eerstvolgende opponent van Nederland.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat de nummer 97 van de FIFA-ranking – waarmee Cyprus qua sterkte goed vergeleken kan worden met Oranje-tegenstander Georgië (91ste) – na ruim een half uur met een man minder verder moest. Andrea Panayiotou werd op dat moment namelijk met een directe rode kaart van het veld afgestuurd door arbiter Aleksejs Spasjonnikovs, toen er nog helemaal niet gescoord was in Kharkiv.

Het was niet het enige waarmee Oekraïne werd geholpen, want nog voor de pauze kreeg het twee strafschoppen, waarvan de tweede werd benut door voormalig PSV-verdediger Oleksandr Zinchenko, die in het elftal van Shevchenko op het middenveld werd geposteerd. Verder stonden met Andrii Yamolenko (twee goals), Ruslan Malinovskyi en Roman Yaremchuk (één goal) alle bekende namen op het veld.

Zodoende is het Nederlands elftal gewaarschuwd, want in vijf alle voorgaande interlands scoorde Oekraïne slechts eenmaal (4x 1-1 en eenmaal 1-0 winst). Met de grootste zege sinds de 5-0 overwinning tegen Servië op de dag af exact twee jaar geleden gaat Oekraïne ongetwijfeld met een goed gevoel richting de start van het EK tegen het Nederlands elftal in de Johan Cruijff Arena.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen