Verbeek over Almere City FC: "De bezem gaat erdoor"

7 juni 2021, 21:31

Gertjan Verbeek werd maandagochtend officieel aangesteld als de nieuwe trainer van Almere City FC. Mede omdat de oefenmeester al even niet meer in die hoedanigheid actief was, zorgde dat best wel voor verbaasde gezichten. Zelf kijkt hij vooral uit naar de stap. "Ze waren ook eerlijk, ik was niet de eerste kandidaat waarmee ze hebben gesproken. Die eerlijkheid waardeer ik."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad over zijn stap naar Flevoland, waar men al een paar keer tegen de Eredivisie aanzat, maar de laatste stap moet worden gezet onder Verbeek. "De bezem gaat erdoor en ik ben volgens hen de juiste trainer daarvoor. Van hun verhaal werd ik enthousiast. En ze hebben zich de laatste seizoenen natuurlijk flink laten gelden in de Eerste Divisie", licht de oefenmeester toe.

"Het lijkt me een mooie uitdaging om Almere te laten promoveren. Ze zijn er ambitieus genoeg voor en hebben de laatste seizoenen een sterke basis gelegd", weet hij. "Ze zoeken nu een trainer met senioriteit en ik weet van mezelf dat ik me thuis voel bij clubs waar ik een organisatie moet ontwikkelen. Zo heb ik dat gedaan bij AZ, Feyenoord, Heracles en Heerenveen. Het past mij niet om alleen op de winkel te passen."

Lees ook: Gertjan Verbeek nieuwe trainer ambitieus Almere City FC

Als het aan de oefenmeester ligt, blijft hij zijn taken als hoofdtrainer wél combineren met eventueel het analyseren van Eredivisie-wedstrijden. "Dus dan krijg ik eerst op vrijdag scherpe kritiek van Hans Kraay te verwerken en de volgende dag staan we samen bij een Eredivisiewedstrijd, haha. Ik weet eigenlijk nog niet hoe ESPN erin staat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen