Boze Van Hooijdonk vernietigend na NAC-vertrek

8 juni 2021 – De wegen van NAC Breda en jeugdexponent Sydney van Hooijdonk gaan deze zomer definitief scheiden. De jonge spits was dolgraag nog een seizoen bij zijn grote liefde gebleven, maar voelde zich uiteindelijk gedwongen om naar een andere club op zoek te gaan. Daarmee verliest NAC haar clubtopscorer. Van Hooijdonk was dit seizoen zestien keer trefzeker.

Boze Van Hooijdonk vernietigend na NAC-vertrek

In gesprek met BNdeStem is Van Hooijdonk goudeerlijk over zijn vertrek. "Vanaf de eerste dag van het seizoen heb ik geen enkel vertrouwen gevoeld van de mensen die het bepalen bij NAC", aldus de zoon van voormalig topaanvaller Pierre van Hooijdonk. De aanvaller van NAC moest in de krant lezen dat hij niet het gewenste type was. "Opeens waren doelpunten niet het belangrijkst... Dat doet wat met je. Het leek wel of het nooit goed was. Eigenlijk wilde ik toen al weg. Tegelijkertijd wilde ik blijven, promoveren en topscorer worden. Het was continu een gevecht in mijn hoofd."

Van Hooijdonk hoopte aan zichzelf te kunnen werken, maar kreeg daarvoor nauwelijks mogelijkheden. "Vanuit NAC kreeg ik echter nauwelijks hulpmiddelen aangereikt om beter te worden. Als je niet speelde, moest je veel dingen zelf doen. Deed je dat niet, raakte je nog verder achterop. Voor de reserves werd niks extra's gedaan."

Van Hooijdonk vernam dat trainer Maurice Steijn ook komend seizoen voor de groep staat. Dat schudde de jonge aanvaller wakker. "Ik moet aan mijn toekomst denken en dat is niet met Steijn als trainer. Dat lijkt me duidelijk. Ik hoef niet alles te spelen en ik zal nooit een basisplaats eisen. Maar een klein beetje meer vertrouwen, was fijn geweest."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd