Oranje-opponent Oekraïne tempert euforie richting EK

8 juni 2021, 08:54

Oekraïne begint met een flinke dosis zelfvertrouwen aan het Europees Kampioenschap. De ploeg van Andriy Shevchenko won maandagavond met 4-0 van Cyprus, waardoor het voor het zesde duel op rij ongeslagen bleef. In de eerste ronde van het EK wacht meteen de meest pittige tegenstander: Oranje.

Shevchenko kon zijn trots na de uitstekende generale niet onder stoelen of banken steken. "Ik ben vooral erg tevreden over de inzet van onze spelers, we speelden vandaag erg goed. Maar euforie is er niet, dat mag ook niet. Dat snappen de jongens heel goed. Al voorafgaand aan de oefenwedstrijden hebben we het daar uitgebreid over gehad."

De voormalig topaanvaller van Chelsea en AC Milan beseft dat zijn ploeg een uitstekende aanloop heeft richting het EK. "Daar zijn we zeker tevreden over. Hopelijk kunnen we dit doortrekken. Tijdens het EK treffen we weer andere tegenstanders." Oekraïne won met 1-0 van Noord-Ierland en zette maandagavond dus Cyprus zonder problemen aan de kant.

Oekraïne lijkt voor Oranje de meest pittige tegenstander in de groepsfase. Ook Oostenrijk en Noord-Macedonië moeten worden verslagen in strijd om een plek in de knock-outfase.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen