Nu al druk op Bosz: voorzitter verwacht Europese prijs

8 juni 2021, 10:45

Peter Bosz staat voor een pittige klus bij Olympique Lyon. De Nederlandse oefenmeester zette onlangs zijn krabbel onder een contract bij de Franse subtopper, waar de verwachtingen inmiddels hoog gespannen zijn. Voorzitter Jean-Michel Aulas hoopt na komend seizoen een Europese prijs aan de vitrine toe te kunnen voegen.

Dat is volgens Aulas zeker niet vreemd. "Als club hebben we de wens om een Europese beker te winnen. Bovendien beschikken we over de juiste structuur en middelen", stelde hij tijdens een online gesprek met de supportersvereniging van Lyon. Ook nationaal succes staat op zijn lijstje. "Mijn droom is om landskampioen in Frankrijk te worden. 

Aan de hand van Bosz moet dat werkelijkheid worden. Lyon deed dit seizoen al lange tijd mee om de Franse landstitel, maar moest uiteindelijk accepteren dat Lille er met de prijs vandoor ging. Lyon eindigde uiteindelijk op de vierde plaats in de competitie, waardoor het naast deelname aan de Champions League greep. Komend seizoen is de Europa League het podium.

Daar zal het moeten spelen zonder Memphis Depay. De aanvaller trok na afgelopen seizoen de deur achter zich dicht en is op zoek naar een nieuwe werkgever.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen