Rampseizoen compleet: Van de Beek mist EK wegens blessure

8 juni 2021, 11:00   Bijgewerkt: 8 juni 2021, 11:07

Het Nederlands elftal kan deze zomer tijdens het EK geen beroep doen op Donny van de Beek. De middenvelder van het Nederlands elftal is geblesseerd afgehaakt. Bondscoach Frank de Boer heeft besloten geen vervanger op te roepen voor de afgehaakte middenvelder.

Voor Van de Beek is zijn rampseizoen daarmee compleet. De 24-jarige middenvelder maakte begin dit seizoen voor ruim veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United, maar beleefde een jaar om snel te vergeten. Van de Beek moest het vooral doen met reservebeurten en kwam slechts sporadisch in actie. Uiteindelijk kwam hij tot negentien optredens in de Premier League, voornamelijk als invaller.

Zijn plek in de selectie van het Nederlands elftal kwam daardoor ter discussie te staan, maar De Boer besloot Van de Beek alsnog mee te nemen naar het EK. De negentienvoudig international, die driemaal trefzeker was namens Oranje, kampte de laatste dagen al met pijntjes. Maandag trainde hij net als verdediger Matthijs de Ligt individueel, dinsdag is besloten dat hij huiswaarts keert.

Een enorme aderlating is het afhaken van Van de Beek niet. De middenvelder viel afgelopen zondag al buiten de wedstrijdselectie voor de oefenwedstrijd tegen Georgië. Omdat de bondscoach slechts 23 spelers in zijn wedstrijdselectie op mag nemen, zaten Van de Beek en Cody Gakpo op de tribune. Ook Matthijs de Ligt moest geblesseerd toekijken.

De Boer heeft na het afhaken van Van de Beek nog de beschikking over zeven middenvelders: Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Marten de Roon (Atalanta), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen