'Droomdeal bijna rond: Koopmeiners tekent nog voor EK-start'

8 juni 2021, 13:16

Teun Koopmeiners zet hoogstwaarschijnlijk nog voor de start van het Europees Kampioenschap zijn krabbel onder een verbintenis bij zijn nieuwe werkgever. Atalanta Bergamo hoopt de transfer van de aanvoerder van AZ deze week definitief af te ronden. Atalanta troeft daarmee definitief het al langer geïnteresseerde AS Roma af.

Volgens Tuttosport vangt AZ een bedrag van rond de twintig miljoen euro voor de zelfopgeleide middenvelder. De nummer drie van het afgelopen Serie A-seizoen wil de transfer vóór woensdag beklinken. Momenteel bereidt Koopmeiners zich met het Nederlands elftal voor op het EK. Komende zondag is Oekraïne de eerste tegenstander op de eindronde.

Koopmeiners maakte in 2017 zijn officiële debuut bij AZ en is sinds 2018 vaste waarde bij de Alkmaarders. De 23-jarige linkspoot, die tot dusverre eenmaal in actie kwam namens het Nederlands elftal, heeft persoonlijk een ijzersterk jaar achter de rug. De middenvelder was met vijftien goals gedeeld clubtopscorer in de Eredivisie en bereidde bovendien vijf goals voor.

Bij Atalanta voegt hij zich bij de Nederlandse enclave. Oranje-genoten Marten de Roon en Hans Hateboer (momenteel geblesseerd) kent hij al goed, Sam Lammers kwam hij tegen in de tijd dat de spits nog bij PSV speelde. Ook met de Duitse linksback Robin Gosens kan Koopmeiners in zijn moedertaal spreken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen