Slechts 5 spelers vertegenwoordigen meer waarde dan De Jong

8 juni 2021, 15:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong behoort na afgelopen seizoen tot de meest waardevolle spelers ter wereld. De 24-jarige middenvelder van FC Barcelona blijkt na onderzoek van bureau CIES de op vijf na hoogste transferwaarde ter wereld te vertegenwoordigen. Koploper van het klassement is Manchester City-middenvelder Phil Foden.

Het CIES baseert de waardeschatting onder meer op de prestaties van afgelopen seizoen, leeftijd, contractduur en doorgroeimogelijkheden. Zo kan het zijn dat een speler als Frenkie de Jong een veel hogere waarde vertegenwoordigt dan de 33-jarige Lionel Messi. Phil Foden is met een waarde van 190,2 miljoen euro de duurste speler van het klassement. Hij beschikt nog over een driejarig contract bij City.

Manchester United-aanvallers Mason Greenwood (178 miljoen) en Marcus Rashford (159,1) completeren het podium. Voor Frenkie de Jong staan nog Erling Haaland (155,5 miljoen) en Bruno Fernandes (154,3). De Jong is met afstand de meest waardevolle Nederlander op de lijst. In de top honderd staat slechts één landgenoot: Matthijs de Ligt kan voor 89 miljoen euro worden opgepikt.

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn buiten de top 100 gevallen. Wel is er plek voor de Amerikaanse Nederlander Sergino Dest. De rechtsback van FC Barcelona heeft een prijskaartje van 92,7 miljoen euro om de nek hangen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen