Duitsland
1 – 2
Hongarije
Portugal
2 – 2
Frankrijk

'Geblesseerde Van de Beek speelde al weken met pijnstillers'

8 juni 2021 – Donny van de Beek is er niet bij op het EK. De middenvelder van Manchester United heeft al weken last van een liesblessure en dat is de reden dat hij er niet bij kan zijn bij het Nederlands elftal. KNVB-arts Edwin Goedhart vreesde dat de blessure zou verergeren als hij langer met pijnstillers zou spelen.

'Geblesseerde Van de Beek speelde al weken met pijnstillers'

Dat deed hij de laatste weken wel, meldt De Telegraaf. Van de Beek trainde en speelde al weken met pijnstillers en kon uiteindelijk niet meer goed doortrainen, want dan was zijn kwetsuur mogelijk verder geworden. In zekere zin is de speler dus door de KNVB en de leiding tegen zichzelf in bescherming genomen.

Frank de Boer koos er overigens voor om geen vervanger op te roepen voor de middenvelder, waardoor de groep van Oranje nu uit 25 spelers bestaat. Eerder viel Jasper Cillessen al weg, hij werd vervangen door Marco Bizot. Steven Bergwijn, Anwar El Ghazi, Hans Hateboer, Rick Karsdorp, Jeremiah St. Juste, Kenny Tete en Tonny Vilhena waren de spelers die eerder in de voorselectie zaten en het EK niet haalden.

Voor de 24-jarige Van de Beek is het missen van het EK de volgende domper in een dramatisch seizoen. Bij Manchester United kwam hij niet verder dan 1.456 speelminuten. Nu kan hij bij zijn club herstellen en zich voorbereiden op het nieuwe voetbaljaar.

Oranje

gerelateerd