Dit worden de tien sterspelers van dit Europees Kampioenschap

10 juni 2021, 18:04

Nog één dag wachten en dan gaat eindelijk het Europees Kampioenschap 2020 van start! Verschillende landen maken kans op de titel en zij worden bij de hand genomen door hun sleutelspelers. FCUpdate.nl zet voor u alvast de tien sterspelers van dit EK op een rijtje.

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski bij Polen. Een beetje alsof de plaatselijke kringloopwinkel een gloednieuwe, onvervalste Chesterfield driezitsbank in het assortiment heeft staan. Het maakt de Poolse spits niet uit tegen wie hij speelt, op welk tijdstip dat is en of hij dat of zijn klompen moet doen, hij scoort altijd en overal. Bij Bayern München kende hij een ongekend goed seizoen en schoot het oude record van Gerd Müller uit de recordboeken. 41 doelpunten en zeven assists in 28 competitiewedstrijden, en nee, dat is dit keer geen tikfout. Lewangoalski, zoals teamgenoot Thomas Müller hem noemde, moet zijn Polen voor het eerst in de geschiedenis voorbij de kwartfinale schieten. Met de beste centrumspits van Europa, is er heel veel mogelijk dit toernooi.

Kevin De Bruyne

Al jaren wordt er gesproken over de gouden generatie van de Rode Duivels. Elk eindtoernooi klinkt er weer de claim dat het nu of nooit is voor deze spelersgroep. In 2018 werd België weliswaar derde, maar het wil zo graag die grote cup een keer omhoog houden op een eindronde. De grote regisseur van dit elftal luistert naar de naam Kevin De Bruyne. Het moet gezegd dat de middenvelder dit seizoen veel gekweld is door blessures, maar als hij helemaal fit was, droop de klasse er als de rode-bessensaus op een griesmeelpudding vanaf. De Belgen hebben jarenlang kunnen genieten van de gouden generatie, maar mag in de nadagen nog hopen op dit lekkere toetje.

Harry Kane

Frenkie de Jong

Het land van Johan Cruijff en Abe Lenstra, het land waar kinderen eerder een bal in de wieg krijgen dan een rammelaar, het land van de unieke en baanbrekende voetbalfilosofie die wij zo graag de Hollandse school noemen. Dat land heeft nu al twee eindtoernooien op rij gemist en dat doet pijn. Nederlanders willen maar al te graag met krijtvlaggen op hun wang en een paar oranje klompen op het hoofd naar de televisie roepen dat de bondscoach heel snel de linksback eraf moet halen na één verkeerde pass. Gelukkig mag het Oranjelegioen deze hobby eindelijk weer eens uitvoeren, met dank aan een nieuwe generatie grote talenten. Een van de boegbeelden daarvan is Frenkie de Jong, die zich bij Barcelona niet alleen heeft ontwikkeld tot cruciale schakel in het positiespel, maar zich ook is gaan bemoeien met de doelpuntenproductie. Kan hij zijn gigantische talent ook op het allerhoogste niveau etaleren?

€4.8M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/n-golo-kante">N'Golo Kanté

De kleine Fransman lijkt er een patent op te hebben om wonderen uit te voeren. Het is hem nog niet gelukt om water in wijn te veranderen of over water te lopen, maar hij werd wel kampioen met Leicester City, meteen ook kampioen met Chelsea en dit seizoen won hij daarmee ook nog eens de Champions League. Wie de knock-outfase op de voet heeft gevolgd én oog heeft voor meer dan alleen doelpunten en assists, weet dat Kanté de allerbelangrijkste schakel was in deze CL-zege. De Fransman heeft ballen afpakken tot kunst verheven, maar ook aan de bal behoort hij tot de besten van deze aardbol.   

Mason Mount

In het seizoen 2017/2018 speelde Mason Mount nog voor Vitesse. Wie toen had gezegd dat hij drie jaar later als spelmaker in de Champions League-finale zou staan… Nou, die had er dan in ieder geval kijk op gehad. Hij werkte samen met een van de beste middenvelders aller tijden Frank Lampard bij Derby County en later ook bij Chelsea. Lampard was lyrisch over hem en heeft hem echt laten doorbreken. Ook onder Thomas Tuchel kreeg hij een belangrijke rol en dus mag hij het ook laten zien op het EK. Met Engeland zit hij in de poule met Kroatië, Tsjechië en Schotland.

Memphis Depay

David Alaba

Misschien wel een van de meest onderschatte spelers in de succesformule van Bayern München. De Oostenrijker begon ooit als linksback, maar heeft inmiddels zeer overtuigend de problemen opgelost die Bayern centraal achterin had. Alaba is uitstekend in de duels, kan met grote ruimte in de rug spelen en verrijkt het spel ook aan de bal. Gezien Oostenrijk bij het Nederlands elftal in de poule zit, is de aandacht extra op hem gevestigd. Bij zijn land is Alaba de aanvoerder en speelt hij meestal vanaf het middenveld. Nederland mag dan geen ongunstige loting hebben, maar de Oostenrijkers vormen zeker een ploeg om rekening mee te houden. Onlangs werd bekend dat Alaba transfervrij de overstap maakt naar Real Madrid en dat is zeker niet voor niets.

Romelu Lukaku

Ook kan Romelu Lukaku niet ontbreken in deze lijst. Als hij wordt aangereden door een Fiat Panda is de auto total loss en wandelt hij rustig verder. De grote sterke spits fungeert als aanspeelpunt in de aanval van België en is er een meester in om zijn tegenstander als draaischijf te gebruiken. Met Inter Milaan werd hij zeer overtuigend kampioen van Italië en met 23 goals en elf assists had hij daar een groot aandeel in. Ook hij behoort tot de Belgische generatie die eindelijk eens een EK of een WK wil winnen. De tijd tikt, maar ook het innerlijke vuurt fikt.

Cristiano Ronaldo

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen