Slot: "Belangrijk dat Feyenoord me juist daardoor wilde"

8 juni 2021 – Hij zat enkele maanden werkloos thuis, maar voor Arne Slot gaat het echte werk nu beginnen. De nieuwe trainer van Feyenoord staat te popelen om in Rotterdam aan het werk te gaan en is van plan om Feyenoord aanvallend te laten spelen, zoals hij altijd met teams doet.

Slot: "Belangrijk dat Feyenoord me juist daardoor wilde"

Frank Arnesen, directeur van Feyenoord, kiest met Slot voor een trainer die aanvallend voetbal voorstaat. "Ik vond het ook heel belangrijk dat Feyenoord me juist daarom wilde aantrekken. Frank Arnesen had zich echt in mij verdiept. Hij wist dat ik niet alleen AZ op deze manier liet spelen, maar daarvóór ook Cambuur. In mijn beleving moet je een trainer halen om het voetbal waar hij voor staat, en niet alleen om de resultaten die hij heeft behaald", zegt Slot via de kanalen van Feyenoord.

Hij snapt wel dat de ploeg eerst zal moeten wennen aan zijn ideeën. "Als je iets wil veranderen moet je daar soms ook de tijd voor nemen én krijgen. Kijk naar het PSV van afgelopen seizoen. Daar is de nieuwe manier van spelen ondanks flinke financiële investeringen niet heel vaak te zien geweest, maar door de aanwezige kwaliteit hebben ze desondanks wel veel gewonnen. Een van de redenen voor mij om voor Feyenoord te kiezen, is om te kijken of het ons kan lukken om ook hier aanvallend en dominant te spelen", aldus de nieuwe trainer.

De coach verwacht de spelers snel mee te krijgen met zijn ideeën. "Loop waar ter wereld een kleedkamer binnen en vraag een willekeurige speler of hij graag de bal wil hebben of graag wil inzakken", vertelt hij. "Iedere speler zal dan hetzelfde antwoord geven, namelijk dat hij wil aanvallen – dat zal bij Feyenoord niet anders zijn. Dat betekent alleen wél dat spelers veel meer moeten gaan lopen dan afgelopen seizoen. Als we de bal hebben, wil iedereen wel een goal maken, maar aanvallend voetbal is voor mij vooral: wat doe je als je de bal níét hebt. Dan moeten we gaan jagen. Ik weet hoeveel mijn spelers bij AZ liepen per wedstrijd en hoeveel de spelers van Feyenoord liepen: daar ligt een stevige uitdaging. Als het over AZ ging, begonnen mensen vaak over bepaalde aanvallen en een overlap tussen de verschillende linies, maar veel minder vaak werd aangehaald dat spelers ook allemaal belachelijk hard werkten."

Feyenoord

gerelateerd