Duitsland
1 – 2
Hongarije
Portugal
2 – 2
Frankrijk

RKC tevreden met vervanger Grim: "Komt in warm nest terecht"

8 juni 2021 – RKC Waalwijk heeft met Joseph Oosting een nieuwe oefenmeester vastgelegd. Dinsdag werd de coach gepresenteerd, als opvolger van Fred Grim. Eerder haalde Marc van Hintum hem al binnen bij Vitesse en ditmaal heeft hij de trainer ook naar Waalwijk gekregen.

RKC tevreden met vervanger Grim: "Komt in warm nest terecht"

Vorig seizoen was Oosting assistent-trainer van Thomas Letsch bij Vitesse, waar hij sinds 2017 werkzaam was. Hij krijgt nu de taak om de spelers bij RKC te ontwikkelen tot betere voetballers. "Dit is hét uitgangspunt in de bedrijfsstrategie van de club", verklaart algemeen directeur Frank van Mosselveld aan het Brabants Dagblad. "In het verlengde van die missie hoort een bepaald trainersprofiel. Met de komst van Joseph halen we een hoofdtrainer in huis die uitstekend in dit profiel past."

Oosting is net als Grim een trainer die aanvallend voetbal voorstaat. "Die combinatie van heel hard werken en de menselijke kant, die is heel goed", zegt Van Hintum. "Hij kan hard en direct zijn, maar spreekt zijn spelers ook graag veel persoonlijk. En hij is daarnaast ook wel eens in de businessclub te vinden, om gewoon lekker mee een biertje te drinken."

RKC rekent erop dat veel spelers zullen vertrekken. Oosting zal dus een nieuwe ploeg moeten smeden tot één geheel. "Maar daar is Joseph goed in", verzekert Van Hintum. "Als je die persoonlijke coaching-kant goed aanpakt, werkt het op het veld ook goed. Hij is altijd heel fanatiek en gedreven, ook tijdens gesprekken die ik met hem had. Dan zei ik: even rustig. Lekker ontspannen en genieten."

Eredivisie

gerelateerd