Duitsland
0 – 1
Hongarije
Portugal
1 – 2
Frankrijk

'Ajax gaat Traoré voor miljoenen aan Shakhtar Donetsk verkopen'

8 juni 2021 – Ajax staat op het punt om een uitgaande transfer af te ronden. De club heeft met Shakhtar Donetsk zo goed als een akkoord over de transfer van Lassina Traoré. De twintigjarige spits gaat voor waarschijnlijk tien miljoen euro de overstap maken naar Oekraïne, waar een meerjarig contract op hem ligt te wachten.

'Ajax gaat Traoré voor miljoenen aan Shakhtar Donetsk verkopen'

Zijn zaakwaarnemers Daan Kramp en Revien Kanhai van Forza Sports Group zijn gesignaleerd in Kiev en zijn bezig om de deal voor elkaar te krijgen. "Het klopt dat we daar zijn geweest en heel goede gesprekken met Shakhtar hebben gevoerd", zegt Kramp tegen De Telegraaf. Naar verluidt is er sprake van een transfer van tien miljoen euro. "We zijn nu druk bezig om al het papierwerk in orde te maken. Maar de plannen die de club en met name de trainer met Lassina heeft, zijn zeer positief. Lassina moet via Shakhtar stappen gaan maken richting de internationale top."

Traoré stond dit seizoen meermaals in de basis bij Ajax, ook in de Champions League, maar genoot uiteindelijk minder vertrouwen van Erik ten Hag. In de tweede seizoenshelft kreeg hij nauwelijks minuten, maar door zijn eerdere goede spel tegen Atalanta Bergamo wekte hij wel belangstelling van Europese clubs.

Volgens De Telegraaf waren er meerdere clubs geïnteresseerd in Traoré, maar diens keuze gaat duidelijk uit naar Shakhtar Donetsk. Roberto de Zerbi is daar nu de trainer na zijn overstap van Sassuolo en heeft met zijn verhaal indruk gemaakt op de spits.

Ajax

gerelateerd