Goed resultaat brengt Curaçao groepswinst en WK-hoop

9 juni 2021, 07:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bondscoach Patrick Kluivert is in de nacht van dinsdag op woensdag weer een stap dichterbij het WK gekomen met Curaçao. De tijdelijke vervanger van Guus Hiddink hield in eigen huis Guartemala in Willemstad op een doelpuntloos gelijkspel (0-0), waardoor het zeker is van de groepswinst voor WK-kwalificatie.

De bezoekers moesten namelijk winnen, omdat het doelsaldo van Curaçao - bij wie onder anderen de broers Bacuna, Jarchinio Antonia, Vurnon Anita Brandley Kuwas en Eloy Room een basisplaats hadden - tot dusver beter was dan dat van Guartemala. Daardoor was een gelijkspel op voorhand al voldoende en dat werd dus over de streep getrokken.

Dat ging overigens niet gemakkelijk, want de bezoekers hadden de overhand in het duel, zonder dat het overigens héél gevaarlijk werd. Alleen in de slotfase hield Room met kunst- en vliegwerk zijn doel schoon, toen hij ongelukkig uitkwam. Een treffer viel daar achter niet uit voor Guartemala, waardoor Hiddink - die vanwege een eerdere coronabesmetting in Nederland is achterbleven - rustig kon ademhalen.

De ervaren coach en zijn stand-in Kluivert mogen dromen van het WK in 2022, maar de weg daarheen is nog wel lang. Door de groepswinst maakt het zich eerst klaar voor een tweeluik tegen Panama, dat is nummer één van Groep D doorging. Als het die wedstrijd wint, komt het in de laatste ronde van de WK-kwalificatiereeks, waarvoor Costa Rica, Honduras, Jamaica, Mexico en de Verenigde Staten reeds geplaatst zijn. Suriname kan die ronde door de nederlaag tegen Canada niet meer behalen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen