'Komst De Ligt krijgt goedkeuring van technische leiding Barça'

9 juni 2021, 09:15   Bijgewerkt: 9 juni 2021, 09:23

Als het aan de technische leiding van FC Barcelona ligt, dan voldoet Matthijs de Ligt (21) aan het gewenste profiel van een verdedigende aanwinst. De Nederlander van Juventus werd eerder al eens concreet gelinkt aan Catalonië, maar dat gebeurt ditmaal wederom. Ook Jules Koundé (22) van Sevilla heeft groen licht gekregen als potentiële aanwinst: voor beide kan men aan de bak op de transfermarkt.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans over het verdedigende duo. Daarbij wordt ingegaan op het feit dat er achterin nog een versterking mag c.q. moet komen. Koundé en De Ligt voldoen sportief aan het plaatje, maar financieel is er nog wel wat nodig om hun komst te bewerkstelligen. 'Alleen als er spelers als Ousmane Dembélé of Antoine Griezmann worden verkocht, is dat een optie.' Koundé moet bijvoorbeeld zo'n 65 tot zeventig miljoen euro kosten, wat voor de Catalanen een megabedrag is gezien de financiële huishouding.

Voor De Ligt werd vorig jaar nog zo'n honderdvijftig miljoen euro gevraagd, schrijft de ochtendkrant. Ditmaal zou het bedrag wel lager zijn en bovendien is zijn zaakwaarnemer Mino Raiola goed bevriend met Joan Laporta. 'De centrale verdediger had twee zomers geleden de mogelijkheid om naar Camp Nou te komen, maar koos uiteindelijk voor Juventus. De speler heeft aan zijn omgeving toegegeven dat hij verkeerd heeft gekozen. Maar het salaris in Turijn was veel hoger.' Ditmaal is er in elk geval goedkeuring gekomen over hem.

Lees ook'Barcelona schakelt door en vindt Wijnaldum-vervanger in Rome'

Komst Romagnoli

Het zijn zoals vaker niet de enige verdedigers die gelinkt worden aan FC Barcelona in de Spaanse ochtendkranten. Ook AC Milan's Alessio Romagnoli zou op het lijstje staan, weet MD. Omdat zijn contract in de zomer van 2022 afloopt is hij veel betaalbaarder dan de twee eerdergenoemde verdedigers. Als linksbenige centrale verdediger zou hij een aanvulling zijn op de A-selectie. De Italiaan geniet minder de voorkeur, maar diens komst is wel realistischer. Bovendien zou AC Milan wel oren hebben naar een ruildeal met Junior Firpo, die mag verkassen. Ook Manchester United, Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur volgen Romagnoli  overigens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen