Brobbey eerlijk over Ajax-plan: "Het was geen bullshit"

9 juni 2021 – Brian Brobbey tekende een paar maanden geleden al een contract bij RB Leipzig, maar Ajax deed daarna nog meerdere pogingen om de talentvolle spits alsnog in Amsterdam te houden. Ze wilden hem na zijn transfervrije vertrek meteen weer terugkopen van de Duitse topclub. Dat vertelt de aanvaller in het programma Bij Andy in de Auto.

Brobbey eerlijk over Ajax-plan: "Het was geen bullshit"

"Het is geen bullshit. Of ik het zelf ook zou willen? Ik wil gewoon spelen, laten we het zo zeggen. Ze willen alleen een groot bedrag hebben. Ajax heeft zeker geld, maar dat moeten we aan Marc overlaten'', doelt de aanvaller op directeur voetbalzaken Marc Overmars. Hoewel de spits in de tegenwoordige tijd spreekt, lijkt een terugkeer inmiddels wel van de baan. Na zijn doelpunt tegen Lille deden de beleidsbepalers van Ajax Brobbey nog een nieuwe contractaanbieding om zijn contract te verlengen. "Toen zei ik dat ik zou blijven. Daarna is het niet helemaal goed gegaan."

Brobbey gaat dus komend seizoen aan de slag in de Bundesliga. Even twijfelde hij nog over zijn vertrek uit Amsterdam, toen trainer Julian Nagelsmann bekendmaakte de overstap te maken naar Bayern München. Daarnaast ging ook de technisch directeur weg bij Die Roten Bullen. "Ik heb direct geappt met mijn zaakwaarnemer dat hij de situatie moest checken. Die zei: 'we kunnen wel een paar dingen regelen, maar alleen als jij het wilt.'"

Lees ookLeipzig wil niets weten van Ajax-rentree Brobbey

Een van de opties was dus een langer verblijf in Amsterdam, maar na gesprekken met de nieuwe Leipzig-trainer kreeg hij alsnog een positief gevoel. Jesse Marsch gaf het talent vertrouwen. "Hij zei: 'Ik heb een plan met je'. Hij heeft ook met Haaland gewerkt." Na elf jaar gaat hij Ajax dus verlaten. "Het was een lastige keuze", vertelt de spits, die afgelopen winter Sébastien Haller voor een recordbedrag naar Amsterdam zag komen.

''Ik had al langer een gevoel dat ze een spits zouden halen. Ik wist het al. Ze hadden alleen juist aan mij beloofd dat er geen nieuwe spits gehaald zou worden. Ik moest me bij Ajax ook altijd meer bewijzen dan anderen. Echt altijd. Ik weet niet waarom. Ze hebben me eerlijk gezegd dat ik volgend seizoen weinig ga spelen. Als je niet speelt moet je minuten bij Jong Ajax gaan maken."

Ajax

gerelateerd