KNVB houdt vast aan zaterdagmiddag- en zondagavondwedstrijd

9 juni 2021 – De KNVB houdt ook in het aankomende seizoen vast aan wedstrijden op zaterdagmiddag 16.30 uur. Afgelopen seizoen was er voor het eerst voetbal te zien op dat tijdstip in de Eredivisie, maar dat zal voorlopig zo blijven. Ook dat heeft met corona te maken: de pilot kon amper met supporters worden uitgevoerd. In het komende seizoen krijgt elke Eredivisie-club één thuiswedstrijd op dat tijdstip.  

KNVB houdt vast aan zaterdagmiddag- en zondagavondwedstrijd

Dat is te zien in het concept van het nieuwe competitieprogramma. 'De pilot met Eredivisie-wedstrijden op zaterdag om 16.30 uur wordt verlengd. Dit is besproken met de Eredivisie CV en het Supporterscollectief Nederland', meldt de KNVB op de website. Mocht er op zaterdagmiddag geen Eredivisie-wedstrijd op het programma staan, dan zal een Keuken Kampioen Divisie-duel op dat tijdstip worden ingepland, zodat er in elk geval bezetting is op de betaalzenders. Anders dan aangevraagd werd door FC Twente, kwam er dus nog geen uitstel van de competitiestart. 

Lees ook: Eredivisie-programma 2020/2021: zware decembermaand Ajax

Eredivisie-duels op zondagavond 20.00 uur worden komend seizoen geen vaste prik. Het is geen geheim dat de KNVB dat een interessante tijd vindt, maar het roept bij supporters te veel weerstand op. Daarnaast is het ook voor de lokale autoriteiten geen ideaal tijdstip. 'Wedstrijden op zondag om 20.00 uur vinden alleen plaats als Ajax, AZ, Feyenoord en PSV gedwongen allen op zondag staan ingedeeld of wanneer een deelnemer aan een van de Europese toernooien hiervoor een verzoek indient', aldus de voetbalbond, die hoopt dat aan het begin van het nieuwe seizoen weer fans op de tribunes mogen plaatsnemen.

'Het kabinet is voornemens om per 1 juli bij grote evenementen weer publiek toe te staan op basis van volledige vaccinatie of een negatieve coronatest. Dit wordt momenteel nader uitgewerkt door de overheid en op korte termijn gepresenteerd. De betaald voetbalcompetities zullen in ieder geval van start gaan met beperkt publiek.'

Eredivisie

gerelateerd