De Roon fel: "Misschien ben ik te lang bescheiden geweest"

9 juni 2021 – Marten de Roon kan niets met de kritiek die hij krijgt voorafgaand aan het Europees kampioenschap. De middenvelder van Atalanta Bergamo beet tijdens de persconferentie van Oranje van zich af over zijn rol bij het Nederlands elftal.

De Roon fel: "Misschien ben ik te lang bescheiden geweest"

De kritiek op de middenvelder die ontstond na de wedstrijd tegen Georgië (3-0 winst) staat niet op zichzelf. "Ik ben het wel gewend. Vanaf het moment dat ik bij Oranje ben gekomen, is het al een kwestie geweest: of ik moet spelen of niet. Zelf blijf ik er stoïcijns onder. Maar de mensen om mij heen, mijn geliefden, die storen zich eraan. En dat is niet leuk", stelt De Roon. "Gelukkig leeft de vraag wat ik bij Oranje doe bij jullie en niet bij de bondscoach. Daar houd ik me aan vast. Ze zullen me toch niet op mijn leuke karakter of uiterlijk selecteren? Ik zal toch wel iets goed doen?"

Na de wedstrijd tegen Georgië barstte de kritiek los op de voormalig sc Heerenveen-middenvelder. De Roon heeft de wedstrijd teruggekeken en geanalyseerd. "Er was een periode van vijf minuten waarin ik vier slordige passes had. Maar ik had ook balveroveringen, ik probeerde Dumfries een keer weg te steken en dat lukte net niet. Dertien keer balverlies benoemen, dat is altijd makkelijk. Ik vond het over hele wedstrijd niet zo heel spannend of heel slecht. Dat de media dit er uit pikt, prima."

Natuurlijk weet De Roon dat niet alles goed ging in de laatste oefenwedstrijd voor het eindtoernooi. "Ik baal echt wel van de slordigheden en van de kans voor hun middenvelder, die ik liet lopen. Maar over het algemeen heb ik het zelf geanalyseerd en speelde ik een degelijke wedstrijd", aldus de middenvelder, die wel klaar is met alle vergelijkingen met zijn collega-internationals. "Het begon met Pröpper. Daarna Davy Klaassen, toen Donny van de Beek en nu Ryan Gravenberch. Een groot talent, maar misschien ben ik te lang te bescheiden geweest. Ik denk dat ik heb bewezen dat ik waarde heb voor dit elftal."

Oranje

gerelateerd