Blind bijt van zich af over zijn snelheid: "Jullie maken het zo groot"

9 juni 2021 – Daley Blind heeft woensdagochtend tijdens de persconferentie van zich afgebeten. De verdediger werd wéér aangevallen op het feit dat hij niet de allersnelste is achterin bij het Nederlands elftal, maar heeft een duidelijke mening. "Jullie maken het item zo groot, ik hecht er geen waarde aan."

Blind bijt van zich af over zijn snelheid: "Jullie maken het zo groot"

Dat zei hij tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal. "Er zijn heel weinig tegenstanders die mij één-op-één hebben geklopt op snelheid", verdedigde Blind zich. "Ik ben daar minder mee bezig, als je goed opgesteld staat, kom je minder in de problemen. Dat moet ik doen, maar dat moet iedereen doen." Volgens de Ajacied is het al zijn hele loopbaan zo geweest dat snelheid punt van kritiek was.

Dat het Nederlands elftal mede vanwege Blinds snelheid misschien wel 5-3-2 is gaan spelen, is dan ook een onterechte constatering. "Bij Ajax spelen we een heel ander systeem, dus dat het 5-3-2-systeem op mijn lijf geschreven is, wil ik niet zeggen. Ik kan op verschillende posities uit de voeten en kan me goed aanpassen. Dat is geen probleem." Ergeren aan die kritiek doet hij zich overigens niet meer. "Het is mijn hele carrière al zo, ik maak me er niet druk om."

Lees ookBlind is blij met zijn fysiek, maar niet met Oranje-spel: "Slijpen"

Ook werd de verdediger gevraagd naar zijn fysieke gesteldheid. Na zijn eerste minuten sinds zijn blessure tegen Georgië had Blind een reactie verwacht. "Maar ik ben heel goed opgestaan. Gisteren (dinsdag, red.) hadden we een hersteldag, vandaag ben ik weer helemaal top fit. Alle lichten staan op groen, het herstel had niet sneller gekund."

Oranje

gerelateerd