Aboutaleb laakt Feyenoord-fans: "Dan heb je niets goeds in de zin"

9 juni 2021 – Er stonden dinsdagavond gesprekken gepland over Feyenoord City, maar die gingen niet door wegens signalen van bedreigingen en intimidatie. Burgemeester Ahmed Aboutaleb spreekt er schande van bij RTV Rijnmond. Afgelopen weekend werden bestuurders van de Rotterdamse club ook al thuisbezocht. 

Aboutaleb laakt Feyenoord-fans: "Dan heb je niets goeds in de zin"

"In een democratie kunnen voor- en tegenstanders met elkaar in gesprek. Maar als volksvertegenwoordigers niet in vrijheid een besluit kunnen nemen, omdat ze bang zijn dat zijzelf dan wel hun gezinsleden iets overkomt, dan zijn we heel ver heen. Dan heeft het uiterlijke kenmerken van een bananenrepubliek en dat sta ik niet toe", aldus de burgemeester, die stelt dat zowel de Feyenoord-delegatie als een aantal raadsleden twijfelden of ze wel veilig zouden zijn in het stadhuis.

"Er is dan maar één ding dat ik kan doen: zorgen dat de gesprekken niet doorgaan en een afkoelingsperiode organiseren." Hij spreekt over een 'zeer ongebruikelijke stap' die hij heeft moeten zetten. Het incident staat niet op zichzelf. Zaterdagmiddag werden voorstanders van het nieuwe stadion door zeker vijftien Feyenoordsupporters thuis bedreigd en geïntimideerd. Het ging onder anderen over de Rotterdamse architect Ard Buijsen. "Er zijn ook fatsoenlijke tegenstanders van de bouw van het stadion, maar als je met een groep van dertig man, met hoodies en mondkapjes op, voor de deuren van prominente mensen van Feyenoord gaat staan, heb je niets goeds in de zin", stelt Aboutaleb.

Lees ookAboutaleb blaast gesprekken over Feyenoord City af

"Wat er dinsdag gebeurde onderweg naar een belangrijk moment: ik heb het gevoel dat het overkookte van emoties. Dan is het beter om de boel even te laten afkoelen, zodat de raad over niet al te lange tijd weer kan luisteren naar de voors en tegens en vervolgens een beslissing kan nemen over Feyenoord City", aldus Aboutaleb, die toch een beetje vaart wil maken met de gesprekken. "Het zomerreces is ook in aantocht."

Feyenoord

gerelateerd