Frenkie over Messi: "Sowieso heel nederig tegen hem"

9 juni 2021, 15:14

Frenkie de Jong heeft de loftrompet gestoken over Lionel Messi. De Nederlandse middenvelder stelt zich nog altijd nederig op tegenover de Argentijn, ondanks dat hij inmiddels alweer twee jaar samenspeelt met de aanvoerder van de Catalanen. "Maar ik moet zeggen dat ik tegen Messi sowieso wel nederig ben, ook nu nog."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Rond een oefenwedstrijd tegen Arsenal heb ik hem voor het eerst ontmoet. Hij kwam wat later binnen, omdat hij toen de Copa America had gespeeld. Ik weet niet meer of hij zijn naam zei, en dat was ook niet nodig natuurlijk. Ik zei in elk geval wel mijn naam", herinnert de international van het Nederlands elftal de eerste ontmoeting. 

"Hij heeft zóveel status. Het is ook wel logisch dat als je in dezelfde positie op het veld staat, en je kunt kiezen tussen twee spelers, dat je de bal altijd naar Messi speelt", legt de Jong uit. "Ik hoop dat hij blijft, want dat zou ons erg helpen, hij is nog steeds veruit onze beste speler. In de kleedkamer gaan we heel normaal met elkaar om. Maar ik app niet met Messi om te vragen of hij blijft. Dat is echt aan hem."

Titelstrijd

Dat FC Barcelona afgelopen seizoen geen kampioen werd, had volgens De Jong niks met vermoeidheid te maken. "Die wedstrijd thuis tegen Granada, waarin we voor het eerst bovenaan konden komen, hadden we moeten winnen. Daarvóór hadden we een goede fase. Pas na die 3-3 tegen Levante voelde je het een beetje uitdoven. Maar dat was denk ik vooral mentaal, omdat je voelde dat het niet meer ging lukken", aldus De Jong, die kan terugkijken op een goed eerste seizoen.

"Ik denk dat ik persoonlijk meer heb laten zien dan in het seizoen hiervoor. Maar we zijn geen kampioen geworden, zijn ook vroeg uitgeschakeld in de Champions League. In dat opzicht is het geen goed seizoen geweest, ondanks dat we wel de beker hebben gewonnen. Bij een club als Barcelona wil je toch meer. Het was niet goed genoeg", is hij eerlijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen