'Geldschieters Feyenoord City haken mogelijk af door intimidaties'

9 juni 2021 – Het is bij Feyenoord onrustig geworden rondom de plannen voor Feyenoord City. Belangrijke financiers overwegen namelijk hun steun in te trekken vanwege intimidaties aan hun adres, zo weet het Algemeen Dagblad. Ze zijn bang dat hun eigen veiligheid en ook die van hun familie en bedrijf niet langer gewaarborgd is.

'Geldschieters Feyenoord City haken mogelijk af door intimidaties'

Zij willen alleen doorgaan, als de overheid op korte termijn laat zien de agressie hard aan te pakken. Dinsdag stonden er gesprekken over Feyenoord City gepland in Rotterdam, maar die gingen niet door vanwege intimidaties en bedreigingen. Meerdere geldschieters zijn de afgelopen tijd geïntimideerd door fans of zelfs thuis opgezocht door fans vanwege de stadionplannen. Afgelopen weekend stonden er zelfs boze fans op de stoep bij directeur Mark Koevermans en dat was voor veel investeerders de druppel.

"Dit is crimineel gedrag", zegt een betrokkene tegen het Algemeen Dagblad. "En zo moet het ook worden aangepakt. Dit moet stoppen, dat hebben we ook tegen Aboutaleb gezegd. Anders gaat onze investering niet door. Als er goed preventief wordt opgetreden, dan is het misschien nog te redden."

De groep geldschieters bestaat uit enkele tientallen vermogende Feyenoord-fans die zich hebben samengevoegd in Vrienden aan de Maas. Zij willen veertig miljoen euro investeren in het nieuwe stadion, terwijl de meeste fans liever vasthouden aan de Kuip. Daarover bestaat al lange tijd onrust, maar volgens de investeerders gaan de supporters nu echt een stap te ver.

"Het is prima om te discussiëren over het nieuwe stadion", zegt een betrokkene. "Iedereen mag een mening hebben en die fanatiek uiten, dat hoort bij een democratie. Demonstraties, spandoeken, allemaal goed. Maar als het je privé raakt, als gemaskerde mannen voor je deur staan te schreeuwen, dan denken mensen: heb ik hier nog wel zin in? Dan is het family first, niet Feyenoord first. Hoeveel we ook van de club houden. Afgelopen zaterdag is er echt iets veranderd."

Feyenoord

gerelateerd