Schöne gepresenteerd bij NEC: "Hij is een identificatiefiguur"

9 juni 2021 – Zoals verwacht gaat Lasse Schöne weer aan de slag bij NEC, de club die hij in het begin van zijn lange carrière ook al diende. Eerder kwam hij tussen 2008 en 2012 uit voor de club die volgend seizoen begint aan een nieuw avontuur in de Eredivisie. Daarna kwam hij jaren uit voor Ajax, waar hij zijn hoogtijdagen kende. Hij heeft woensdag voor twee jaar getekend in Nijmegen.

Schöne gepresenteerd bij NEC: "Hij is een identificatiefiguur"

Afgelopen halfjaar speelde Schöne bij sc Heerenveen, waar hij zich in de kijker wilde spelen bij de Deense nationale ploeg. De middenvelder knokte zich in de basis, maar slaagde er niet in om een ticket voor het EK te verdienen. Dat was een behoorlijke domper voor de 35-jarige middenvelder. D Deen heeft er nu voor gekozen om weer aan het werk te gaan bij NEC, dat terugkeert in de Eredivisie.

Technisch directeur Ted van Leeuwen is blij met de aanwinst: "Toen de mogelijkheid zich voordeed om Lasse terug te halen naar NEC hebben we niet lang na hoeven te denken. Lasse is een intelligente voetballer die op alle posities op het middenveld kan spelen. Hij heeft wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau en is een identificatiefiguur. Daarnaast heeft hij een historie bij de club, wat een mooie bijkomstigheid is. Lasse is de hoeksteen van het project. De nieuwe toekomst van NEC begint bij hem", zegt de directeur.

Schöne is eveneens blij met de deal. "Nijmegen voelt als thuiskomen. Mijn familie en ik kregen direct een goed gevoel nadat NEC contact opnam. Het verhaal en het hele project van de club klonk erg interessant. Ik heb hier een ontzettend mooie tijd gehad. De eerste stap is om van NEC een stabiele Eredivisieclub te maken. Ik heb er vertrouwen in dat ons dat gaat lukken."

Eredivisie

gerelateerd