Blind heeft goed gevoel en ziet overeenkomsten met 2014

9 juni 2021, 17:50

Daley Blind leeft met een uitstekend gevoel toe naar het EK, omdat hij merkt dat er een goede sfeer hangt in de selectie. De stemming is volgens hem vergelijkbaar met de sfeer tijdens het WK 2014, toen Oranje de halve finale haalde.

"De manier waarop iedereen met elkaar omgaat is hetzelfde als toen. Ja, de sfeer en het goede gevoel zijn hetzelfde", zei Blind volgens NU.nl op het persmoment van woensdag. Hij ziet echter ook verschillen. "Robben, Van Persie, Sneijder, Nigel de Jong, dat soort jongens zijn er niet zoveel meer. We hebben nu een geheel met veel talent en ook wat ervaring. Daarmee kunnen we ook een sterk elftal neerzetten."

Blind was er in 2014 dus ook bij en speelde bovendien een grote rol in de plannen van Louis van Gaal, door als opkomende linksback van grote waarde te zijn. Tijdens de 5-1 overwinning op Spanje gaf Blind de prachtige pass op de schitterende kopstoot van Robin van Persie. "Dat zal altijd een bijzonder moment blijven. Ik geniet ervan als de beelden weer voorbijkomen. Die wedstrijd heeft misschien wel mijn leven veranderd", zegt Blind.

Na het toernooi verkaste hij naar Manchester United, wat uiteraard een droomtransfer betekende. "Mijn goede prestatie tegen Spanje hebben de interesse van clubs aangewakkerd, waardoor ik uiteindelijk de stap naar United heb kunnen zetten. De wedstrijd heeft echt impact op mijn leven gehad. Heel de wereld heeft het gezien."

Lees ook: Blind bijt van zich af over zijn snelheid: "Jullie maken het zo groot"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen