Janssen wil Gravenberch in basis: "Vergelijk hem met Pogba"

9 juni 2021 – Als het aan Theo Janssen ligt, krijgt Ryan Gravenberch de kans in Oranje. De middenvelder van Ajax maakte tegen Georgië zijn eerste interlandgoal en bonkt zodoende op de deur bij Frank de Boer. De Ajacied zou in de ogen van Theo Janssen niet misstaan in de basis op het EK.

Janssen wil Gravenberch in basis: "Vergelijk hem met Pogba"

"Op een gegeven moment moet je de kans krijgen", zegt Janssen bij Veronica over Gravenberch, die volgens hem de voorkeur moet hebben boven Marten de Roon. "We hebben natuurlijk meer keuzes, maar als je Davy Klaassen erin zet moet Wijnaldum weer naast Frenkie gaan spelen. Dan kom je bij Marten de Roon uit. Absoluut een prima speler, alleen in het Nederlands elftal wil je daar toch iemand hebben met iets meer kwaliteit, zeker aan de bal. Ik denk dat Gravenberch daarin een betere speler is."

Janssen vergelijkt de jonge Ajacied met Paul Pogba. "Ik vergelijk hem met de Pogba die bij Juventus altijd goed speelde. Vaardig aan de bal, sterk in de duels en een echte verbindingsspeler. Hij zit een beetje tussen de andere spelers in en hij heeft alles wat je van een middenvelder mag verwachten. Verdedigend heeft hij kwaliteiten, aan de bal ook en hij heeft ook loopvermogen. Hij is sterk, atletisch, kan een steekpass geven, een goaltje maken. Ik hoop dat hij gaat spelen, ik vind het zo'n goede voetballer."

De verwachting is echter dat niet Gravenberch of Klaassen, maar De Roon naast De Jong gaat spelen op het middenveld.

Oranje

gerelateerd