Alba blij met aanblijven Koeman: "Heeft het verdiend"

9 juni 2021, 19:39

Het doet Jordi Alba deugd dat Ronald Koeman van FC Barcelona de kans krijgt om nog een seizoen de topclub te trainen. De linksback vond het prettig samenwerken met de Nederlandse trainer en vindt dat hij genoeg heeft laten zien om nog een jaar te blijven in Camp Nou.

"Ronald heeft het goed gedaan sinds zijn komst", zegt Alba tegen Marca. "We waren ons onder hem het hele seizoen aan het verbeteren en hij verdiende het om bij de club te blijven. Daarbij lijken de transfers van Sergio Agüero en Eric Garcia goede deals. We kenden Kun al en ik heb goede geluiden gehoord over zijn persoonlijkheid. Eric is een bescheiden jongen die terug is bij zijn oude club. Er zit veel kwaliteit in de selectie."

Alba bereidt zich met Spanje momenteel voor op het aanstaande EK. De back, die in 2012 het toernooi al won met zijn land, vindt niet dat hij zichzelf nog hoeft te bewijzen. "Ik hoef niemand iets te laten zien, dat heb ik niet meer nodig. De cijfers spreken voor zich. Ik geef altijd honderd procent voor mijn land en kijk er daaruit om ons samen met de rest van de spelers te verbeteren."

De 32-jarige Alba heeft bij Barcelona nog een contract tot 2024. De verbintenis van trainer Koeman loopt komende zomer af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen