Levchenko: "Geef iedereen complimenten, behalve Feyenoord"

9 juni 2021 – Ook de VVCS kijkt terug op een lastig coronajaar. De spelersvakbond moest door de crisis afspraken maken met de clubs over hoe ze om moesten gaan met de grote verliezen. Volgens voorzitter Evgeniy Levchenko zijn de gemaakte afspraken goed nageleefd door alle clubs, behalve door Feyenoord.

Levchenko: "Geef iedereen complimenten, behalve Feyenoord"

''Ik moet bijna alle clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie een compliment geven, behalve Feyenoord. Dat mag je best weten", zegt de geboren Oekraïner tegen ESPN. "Wij hebben met spelers en clubs een akkoord bereikt, waardoor alle clubs op hetzelfde niveau zitten qua het knippen van salarissen. Feyenoord heeft dat meer gedaan. Dat vinden wij wel jammer, want we hadden goede afspraken gemaakt met alle clubs en verder hebben alle clubs zich daaraan gecommitteerd.''

Levchenko geeft tevens aan dat hij bang is dat de werkloosheid verder zal toenemen onder de voetballers. Spelers die moeilijk aan club komen, krijgen steeds minder uitzicht op een nieuwe werkgever. ''Heel veel clubs zullen afwachtend te werk gaan. Ze gaan kijken of ze nog budgetten rond kunnen krijgen. Ook spelers gaan kijken, omdat ze minder salaris kunnen ontvangen. Wij zullen over een maand samenkomen en dan krijgen we een beter beeld over hoeveel werkloze spelers er aanwezig zullen zijn", zegt Levchenko.

Overigens zal de 43-jarige voorzitter van de spelersvakbond zondag met bovenmatige interesse naar het EK kijken, omdat Nederland en zijn geboorteland Oekraïne dan tegenover elkaar staan.

Feyenoord

gerelateerd