'Verhoudingen op scherp bij Fransen: gekibbel Mbappé en Giroud'

10 juni 2021 – Binnen de ploeg van Frankrijk is gekibbel ontstaan. Kylian Mbappé stelde uitspraken van Olivier Giroud aan zijn adres bepaald niet op prijs. Zonder zijn naam te noemen, had Giroud kritiek op de sterspeler van Paris Saint-Germain. Daarmee staan de verhoudingen op scherp bij de topfavoriet voor dit Europees kampioenschap.

'Verhoudingen op scherp bij Fransen: gekibbel Mbappé en Giroud'

De regerend wereldkampioen kende een overtuigende voorbereiding op het EK met oefenzeges op Wales en Bulgarije (beide 3-0). Daarmee lijkt alles koek en ei binnen de Franse ploeg, maar niets is minder waar. Het zou niet boteren tussen Giroud en Mbappé. De spits van Chelsea kreeg dinsdag in het oefenduel met Bulgarije  speeltijd vanwege de blessure van Karim Benzema. 

Giroud nam twee doelpunten voor zijn rekening, maar hij toonde zich na afloop niet helemaal tevreden. Hij en Mbappé wisten elkaar moeilijk te vinden. "Je zegt dat je me in de beginfase weinig hebt gezien, maar misschien hadden we het beter kunnen doen", zei Giroud tegen een verslaggever. "We krijgen soms kansen, maar de ballen komen niet aan. Ik wil niet zeggen dat ik altijd de juiste keuzes maak, maar ik probeer wel altijd een oplossing te vinden."

Volgens Franse media doelde de 34-jarige spits daarmee op Mbappé. De steraanvaller van Les Bleus voelde zich ook wel degelijk aangesproken. Hij wilde zelfs op een persconferentie verschijnen om zelf een verklaring af te leggen, beweert L'Équipe. Bondscoach Didier Deschamps wilde dit echter niet hebben. De strijdbijl tussen beide spelers zou inmiddels ook begraven zijn. 

Frankrijk speelt komende dinsdag de eerste EK-wedstrijd tegen Duitsland.

Oranje

gerelateerd