"Gezonde arrogantie dat Ajax-opleiding zich de beste noemt"

10 juni 2021, 11:09

Toby Alderweireld kijkt er niet van op dat de jeugdopleiding van Ajax hofleverancier is van het EK. Op het aanstaande toernooi lopen zeventien spelers rond die uit de Amsterdamse academie komen. Met de geblesseerd afgehaakte Donny van de Beek waren dat er zelfs achttien geweest. "De opleiding staat wereldwijd enorm hoog aangeschreven", zegt Alderweireld, die een deel van zijn jeugdopleiding bij Ajax genoot.

"Maar het heeft ook te maken met de kansen die jeugdspelers in de eerste ploeg krijgen en het vertrouwen dat ze genieten", vervolgt Alderweireld tegenover De Telegraaf. "Ik vind het gezonde arrogantie dat de Ajax-opleiding zich de beste van de wereld noemt. Men probeert zich voortdurend te verbeteren om de beste te blijven. Natuurlijk kan ik niet over andere academies oordelen, omdat ik daar niet ben geweest. Maar ik had geen andere gewild dan de Ajax-opleiding."

Welke EK-spelers hebben Ajax-DNA? Lees hier verder!

Saïd Ouaali is de huidige hoofd opleidingen van Ajax. Hij is logischerwijs erg trots op het hoge Ajax-gehalte tijdens het EK. "Het versterkt onze naam als echte opleidingsclub, maar schept ook verwachtingen", zegt Ouaali in de ochtendkrant. "Het zorgt ervoor dat wij altijd op zoek zijn naar verbeteringen. De manier van opleiden zorgt ervoor dat wij het spel kunnen spelen waar wij bekend om staan. Hier wordt het DNA van de club gevormd, de kernwaarden waar wij voor staan. We willen de beste zijn, aanvallend denken en leiderschap tonen. Het legt de basis voor hoe wij voetballen op het hoogste niveau."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen