Goed nieuws voor Busquets, Llorente vals-positief getest

10 juni 2021 – Het EK gaat niet aan de neus van Sergio Busquets voorbij. De 32-jarige middenvelder zit door een positieve coronatest in thuisisolatie en staat derhalve op dit moment niet tot de beschikking van Luis Enrique, maar wordt hoe dan ook door de bondscoach meegenomen naar het toernooi. Er is meer Spaans coronanieuws, want Diego Llorente mag zich waarschijnlijk weer bij de groep voegen.

Goed nieuws voor Busquets, Llorente vals-positief getest

De besmetting van Busquets heeft de EK-voorbereiding van Spanje compleet in de war gegooid. De Spaanse voetbalbond maakte afgelopen weekend bekend dat de middenvelder een positieve test had afgelegd en daaropvolgend werd besloten dat de ploeg van Enrique in de afsluitende oefenwedstrijd tegen Litouwen niet in actie zou komen. Om aan de sportieve verplichtingen te voldoen, kwam Spanje met een beloftenteam opdraven.

De Spaanse coronazorgen namen begin deze week flink toe. Ook Diego Llorente bleek het virus onder de leden te hebben. Enrique besloot daarop elf spelers toe te voegen aan de eerdere gecreëerde parallelle bubbel: Álvaro Fernández, Óscar Mingueza, Marc Cucurella, Bryan Gil, Juan Miranda, Gonzalo Villar, Alejandro Pozo, Brahim Díaz, Martín Zubimendi, Yeremy Pino en Javi Puado.

Inmiddels is er goed nieuws rond Llorente te melden. De verdediger van Leeds United blijkt vals-positief getest. De twee testen die hij heeft ondergaan sinds hij in quarantaine is gegaan, pakten negatief uit. Deze donderdag en vrijdag wordt hij opnieuw getest. Blijft hij negatief testen, dan keert hij nog voor het weekend terug in de groep.

Oranje

gerelateerd