'Rol voor Kluivert in plannen van Mourinho bij AS Roma'

10 juni 2021 – De samenwerking tussen AS Roma en Justin Kluivert leek komende zomer wel eens tot een einde te kunnen gaan komen, maar de komst van José Mourinho brengt daar mogelijk verandering in. Volgens de doorgaans betrouwbare Italiaanse journalist Gianluca di Marzio zou Kluivert voorkomen in de plannen van de Portugese oefenmeester.

'Rol voor Kluivert in plannen van Mourinho bij AS Roma'

Op zijn eigen website verwees Di Marzio naar de Europa League-finale van 2017, tussen Ajax en Manchester United. Veelbesproken waren toen de beelden waar Mourinho, destijds trainer van de Engelsen, napraatte met toenmalig Ajacied Kluivert. Naar verluidt vertelde Mourinho toen dat hij ooit graag met de jonge aanvaller samen zou werken. Bij Roma lijkt die kans er te gaan komen.

Afgelopen seizoen mocht Kluivert worden verhuurd, omdat trainer Paulo Fonseca geen belangrijke rol voor hem had weggelegd. Een tijdelijk vertrek naar RB Leipzig was de oplossing. Daar speelde hij afgelopen seizoen 27 wedstrijden, waarvan negen als basisspeler. Bij Roma leek Kluivert in deze periode uit beeld te zijn geraakt, maar Mourinho zou hem dus graag willen behouden. Hij zou de voorkeur krijgen boven de aan Leicester City verhuurde Cengiz Under en zou dan met Stephan El Shaarawy gaan concurreren om de linksbuitenpositie.

De afgelopen periode werd duidelijk dat ook andere clubs in Kluivert geïnteresseerd zijn. Onder meer Marseille zou serieuze interesse hebben, maar ook RB Leipzig zou met de 22-jarige aanvaller door willen. Door La Gazzetta dello Sport werd eerder zelfs gesproken van een ruildeal, waarbij Kluivert als ruilmiddel zou worden ingezet om de door Mourinho begeerde Marcel Sabitzer van Leipzig over te nemen. Dat lijkt gezien de teksten van Di Marzio echter niet waarschijnlijk. 

Serie A

gerelateerd