Memphis over Weghorst en verhalen over zijn toekomst

10 juni 2021 – De kans is groot dat Memphis Depay en Wout Weghorst samen de voorhoede uitmaken, wanneer Oranje komende zondag de eigen openingswedstrijd van het EK speelt tegen Oekraïne. In de 5-3-2-formatie die in de afgelopen oefenwedstrijden werd gehanteerd, waren zij de twee spitsen. Memphis zelf is zeer te spreken over die samenwerking.

Memphis over Weghorst en verhalen over zijn toekomst

"We hadden hiervoor ook al contact buiten het voetbal om en konden het goed met elkaar vinden", begon Memphis over zijn klik met Wout Weghorst, die zelf pas sinds kort deel uitmaakt van de Oranje-selectie. "Hij is een goede jongen. We maken grapjes met elkaar. Op persoonlijk vlak was die klik er al en op het veld zag je in de tweede oefenwedstrijd ook dat we elkaar probeerden te vinden. Met steekballetjes, kaatsen, combineren; dat proberen we op de training ook veel. Toen dat tegen Georgië lukte, was het ook direct raak", werd Memphis geciteerd door het Algemeen Dagblad

Zijn eigen rol in de selectie is duidelijk: Memphis moet Oranje aan doelpunten helpen en is - zeker door de afwezigheid van Virgil van Dijk - een van de ervaren krachten. "Ik denk dat ik als voetballer en als mens ben gegroeid", vertelde Memphis, die op het WK van 2014 - het laatste toernooi waar Nederland aan meedeed - pas twintig jaar was. "Ik voel veel verantwoordelijkheid als ik voor Nederland speel, maar dat heb ik eigenlijk altijd wel gehad. Ik voel zeker geen grotere druk dan vroeger. Druk voel ik eigenlijk nooit echt. Ik zeg dat ook vaak tegen de andere jongens: geniet van wat je doet. Het kan morgen weer voorbij zijn."

Over de toekomst van Memphis is de afgelopen periode veel gezegd en geschreven. Nadat zijn contract bij Lyon deze zomer afloopt, lijkt FC Barcelona de voornaamste kandidaat om hem in te lijven, maar ook Juventus en Paris Saint-Germain worden genoemd. "Ik maak me daar nu helemaal niet druk  om. Ik ben ook niet iemand die daar in een spelersgroep veel over praat. Daarin is iedereen anders, denk ik. Op dit moment ben ik alleen met zondag bezig, de eerste wedstrijd tegen Oekraïne. Een eindtoernooi meemaken is echt iets speciaals. Het is groter dan alleen het moment zelf. Het zijn memories die je altijd met je mee zult dragen."

Oranje

gerelateerd