Toch EK voor Karlsson? AZ-aanvaller staat 'stand-by'

10 juni 2021 – Jesper Karlsson mag toch nog hopen om op het EK in actie te komen. De Zweed werd in eerste instantie niet opgeroepen, maar maakt door de coronaperikelen binnen de selectie toch weer kans. Hij behoorde tot een zestal spelers dat is opgeroepen om stand-by te staan, mocht het virus verder toeslaan.

Toch EK voor Karlsson? AZ-aanvaller staat 'stand-by'

De groep 'reservespelers' verblijft in een aparte bubbel, dus niet bij de rest van de selectie. Het gaat naast Karlsson om Jacob Rinne (Aalborg), Mattias Johansson (clubloos), Joakim Nilsson (Arminia Bielefeld), Niklas Hult (Hannover 96) en Isaac Kiese Thelin (Kasimpasa). Donderdagavond zullen de zes aankomen, waarna zij in ieder geval tot zondagnacht 'stand-by' zullen staan.

Het nieuws werd donderdagmiddag gebracht door de Zweedse nationale bond. De paniek is daar enigszins toegeslagen nadat Dejan Kulusevski en Mattias Svanberg deze week allebei positief testten. Het tweetal zit momenteel in quarantaine en heeft voortdurend contact met de medische staf van de nationale ploeg. 

Maandag begint Zweden het EK om 21:00 uur met de wedstrijd tegen Spanje. De deadline voor het doorgeven van de definitieve, 26-koppige selectie staat vast op de nacht ervoor. Tot dan is het dus mogelijk dat Karlsson alsnog wordt opgeroepen.

Oranje

gerelateerd